Η πιο υγρή τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων όλων των εποχών

Αξέχαστη σε όλους θα μείνει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, αφού οι τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο έπαθαν ναυτία από τα δεκάδες καραβάκια που περνούσαν επί ώρες από μπροστά τους, ενώ ο ήχος της βροχής -που δεν σταμάτησε ποτέ- τους έκανε να τρέχουν κάθε πέντε λεπτά στην τουαλέτα για κατούρημα.

Οι Γάλλοι διοργανωτές έκαναν την τελετή έναρξης στο Σηκουάνα -μάλλον για να τιμήσουν τον αείμνηστο Ζακ-Υβ Κουστώ- αλλά είναι προφανές πως οι Γάλλοι έχουν αντιληφθεί πως έχει ξεκινήσει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και δεν έχει νόημα να πετάνε χρήματα για να παρουσιάσουν μια όμορφη τελετή έναρξης, αφού, μόλις ξεκινήσουν να πέφτουν τα πυρηνικά, όλοι θα τρέχουν να σωθούν και κανείς δεν θα θυμάται τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού· το γεγονός πως η τελετή έναρξης έγινε στο νερό και η φλόγα άναψε σε ένα αερόστατο, μάλλον ήταν το κρυφό μήνυμα των Γάλλων διοργανωτών πως στην ξηρά δεν έχουμε πια καμία τύχη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Βέβαια, με τον τρόπο που κάλυψαν τηλεοπτικά οι Γάλλοι την τελετή έναρξης μέσα στη βροχή, υπήρχαν στιγμές που δεν ήξερες αν παρακολουθείς τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων ή αν έχουν σκάσει τίποτα βόμβες και έχει γίνει μακελειό, ενώ κάποια πλάνα της τελετής ήταν τόσο θολά που νόμιζες πως βλέπεις πλάνα διάσωσης από το ναυάγιο του Σάμινα.

Για τις ανάγκες της τελετής έναρξης, οι Γάλλοι διοργανωτές είχαν μαζέψει όλα τα φρικιά της Γαλλίας και τα είχαν βάλει να χορεύουν disco επιτυχίες του ’70 -για να τονίσουν την συμπερίληψη και το δικαίωμα στην διαφορετικότητα- αλλά ξέχασαν να παρουσιάσουν, έτσι για το ξεκάρφωμα, και μερικούς λευκούς Γάλλους φρικιά, με αποτέλεσμα να βλέπεις Αφρικανούς, Κινέζους, Ινδιάνους, Εσκιμώους, Μογγόλους, Πασόκους, Πυγμαίους, ορεσίβιες φυλές από το Μεξικό, και να σκέφτεσαι πως δεν θέλεις πια να επισκεφτείς το Παρίσι, αφενός γιατί μπορεί να ενοχλήσεις τους ιθαγενείς και αφετέρου γιατί θα είσαι σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Στην διάρκεια της τελετής, οι Γάλλοι παρουσίασαν πολύ γνωστά σημεία του Παρισιού, οπότε χιλιάδες Έλληνες είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν κάποια γωνιά του Παρισιού όπου είχαν βρεθεί με κάποια μπεμπέκα και πλακώνονταν στα γλωσσόφιλα -πριν κολλήσουν κονδυλώματα- ή ένα σημείο του Σηκουάνα που είχαν κάνει εμετό στις τρεις τα ξημερώματα.

Η κορυφαία στιγμή της τελετής έναρξης ήταν μετά την παρέλαση των αθλητών με τα καραβάκια, όταν δυο τραγουδίστριες τραγούδησαν το Imagine του John Lennon, οπότε είχαμε το πολύ σουρεαλιστικό να έχουν παρελάσει αθλητές από 206 χώρες με χιλιάδες σημαίες, συνθήματα για τη χώρα τους και αξεπέραστη εθνική υπερηφάνεια, και οι δυο τραγουδίστριες να τραγουδάνε “Imagine there’s no countries”, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους αθλητές των διαφορετικών χωρών που κουνούσαν με πάθος τις σημαίες της χώρας τους, οπότε δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία πως η ηλιθιότητα έχει εξαπλωθεί παντού. Βρε ηλίθιοι, αν “there’s no countries”, ποια χώρα θα εκπροσωπούσατε στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Καλά, οι αθλητές βασικά εκπροσωπούν τους χορηγούς τους, οπότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. “Imagine there’s no countries” λέει το τραγούδι, δεν λέει “Imagine there’s no sponsors”.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πρέπει να έλυσε οριστικά σε όλους την απορία γιατί ανεβαίνει διαρκώς η Ακροδεξιά στη Γαλλία, ενώ είναι προφανές πια πως η μόνη λύση για τη Γαλλία είναι να αναστηθεί ο Ροβεσπιέρος και να αρχίσει και πάλι να κόβει τα κεφάλια των Γάλλων.

Το μεγάλο πρόβλημα μετά την τελετή έναρξης είναι πως -μετά από τόσες ώρες μέσα στη βροχή και στην ποταμοταραχή- οι μισοί αθλητές έχουν πλευριτωθεί και οι άλλοι μισοί είναι με πνευμονία, οπότε οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάνε μάλλον για αναβολή.

Δεν ξέρουμε ακόμα ποια είναι τα σχέδια των Γάλλων διοργανωτών για την τελετή λήξης αλλά, αφού έκαναν την τελετή έναρξης σε ποτάμι, θα ήταν πολύ όμορφο να κάνουν την τελετή λήξης στους υπονόμους του Παρισιού, ώστε η συμπερίληψη να φτάσει στις κατσαρίδες και στους αρουραίους.

(Η ουρανομήκης γιούχα στην ολυμπιακή ομάδα του Ισραήλ δεν ακούστηκε ιδιαίτερα στην τηλεοπτική μετάδοση -ακούγεται, όμως, σε πολλά βίντεο στο Διαδίκτυο-, όπως δεν ακούστηκε και η αποθέωση που γνώρισαν οι αθλητές της Παλαιστίνης. Το Ισραήλ εξέφρασε ανησυχίες για επιθέσεις σε βάρος των αθλητών του στο Παρίσι, οπότε η λύση είναι το Ισραήλ να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να μην κινδυνεύουν οι αθλητές του στο Παρίσι, και οι αθλητές του Ισραήλ -που είναι και στρατιώτες- να πάνε στη Γάζα να σκοτώνουν Παλαιστίνιους και να είναι ασφαλείς. Η κατάντια της ανθρωπότητας είναι τραγική. Όπως και η υποκρισία της.)

-από: pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.