Πιάνονται οι πολύ τολμηροί: Η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας με το μοναδικό σχοινί ασφαλείας (Vid)

Πανέμορφη, δημοφιλής, αλλά πολύ επικίνδυνη

Εάν είστε από αυτούς που τους αρέσει να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, συνδυάζοντάς τες με μια μικρή δόση ρίσκου και ανόδου της αδρεναλίνης, τότε η παραλία Νας στην Ικαρία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και θεωρείται από τις πιο όμορφες, όχι μόνο στην Ικαρία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ωστόσο αυτή η ομορφιά έρχεται μαζί με μια δόση κινδύνου. Κι αυτό διότι παραμένει εκτεθειμένη σε ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκεί υπάρχει εγκατεστημένο ένα σκοινί προκειμένου να πιάνονται από αυτό οι τολμηροί που θα θελήσουν να κολυμπήσουν.

Πιάνονται οι πολύ τολμηροί: Η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας με το μοναδικό σχοινί ασφαλείας (Vid)

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα επειδή στην περιοχή υπάρχουν πολύ δυνατά θαλάσσια τα οποία μάλιστα κινούνται προς δύο κατευθύνσεις, δηλαδή τόσο προς τα ανοιχτά του πελάγους όσο και προς την μέσα μεριά, όπου «καραδοκούν» επικίνδυνα κοφτερά βράχια.

Παρά τα παραπάνω ο Νας παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, ειδικά για λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ αλλά και ανάμεσα στους γυμνιστές. Για να φτάσετε εκεί θα χρειαστεί να το κάνετε οδικώς, παίρνοντας τον κεντρικό δρόμο που ενώνει τον Άγιο Κήρυκο με τον Αρμενιστή. Αυτό, βέβαια, είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης, αφού στη συνέχεια θα πρέπει να αφήσετε κάπου εκεί το αυτοκίνητό σας και στη συνέχεια να διανύσετε περίπου 3 χιλιόμετρα και κατόπιν να κατεβείτε ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια.

Πιάνονται οι πολύ τολμηροί: Η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας με το μοναδικό σχοινί ασφαλείας (Vid)

Μετά από αυτό θα φτάσετε μέχρι τον ποταμό Χάλαρη που καταλήγει εκεί από το ομώνυμο φαράγγι. Εκεί θα αρχίσετε να νιώθετε δικαιωμένοι για την ταλαιπωρία που προηγήθηκε, μόλις αντικρίσετε την μοναδική πυκνή βλάστηση, αλλά και τα ερείπια ενός αρχαίου ναού, αφιερωμένου στην θεά Άρτεμις.

Ο ναός καταστράφηκε τον 18ο-19ο αιώνα και τα υλικά του χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή εκκλησιών, όμως από το ιερό έχει διασωθεί μόνο το δάπεδο και τα θεμέλια ενώ στην όχθη του ποταμού, στέκουν ακόμη τα ερείπια της προκυμαίας του αρχαίου λιμανιού της περιοχής!

-menshouse.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.