Πέτρος Βουτυράκος! Ο Βασιλιάς της ημερήσιας κρουαζιέρας- Ξεκίνησε από το μηδέν και κέρδισε τον σεβασμό όλων!

Από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Σήμερα κυριαρχεί στην ημερήσια κρουαζιέρα σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησί της Ελλάδος την Ζάκυνθο, με πολυτελή κρουαζιερόπλοια.  

Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Πέτρος Βουτυράκος, ο πρώτος από τους τρεις υιούς του Σπύρου, ένας φιλόδοξος ναυτικός που λατρεύει την θάλασσα. Γεννήθηκε στον Γερολιμένα Λακωνίας. Ξεκίνησε με το μικρό σφουγγαράδικο καΐκι του ψαρεύοντας σφουγγάρια, κοράλλια, και ψάρια.

Το 1987, με την βοήθεια της τύχης, τις φιλοδοξίες και τις οικονομίες του αγόρασε ένα μικρό καράβι με το οποίο μετέφερε τουρίστες σε διάφορες παραλίες για μπάνιο. Από εκείνη την στιγμή ίδρυσε το πρώτο του γραφείο στον Πειραιά, την ναυτιλιακή εταιρεία Κάβο Γκρόσσο Ν.Ε. και μπήκε ενεργά και δυναμικά στον τομέα της ναυτιλίας.

Το 1989, αγόρασε το δεύτερο πλοίο και ίδρυσε την δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία Κάβο Ταίναρον Ν.Ε., αναπτυσσόμενος παράλληλα και στον τουριστικό τομέα. Το 1991, ναύλωσε τα πλοία του στο Ιόνιο Πέλαγος και ίδρυσε το πρώτο του τουριστικό γραφείο με έδρα την Ζάκυνθο.

Μέχρι το 1993, με γρήγορη ανοδική πορεία, είχε ιδρύσει συνολικά 12 υποκαταστήματα γενικού τουρισμού σε διάφορα τουριστικά θέρετρα της Ζακύνθου. Το 2001, για να καλύψει τις ανάγκες των τουριστικών δραστηριοτήτων του, επεκτάθηκε στην ίδρυση της Κάβο Γκρόσσο Ναυτιλιακής-Τουριστικής Ε.Π.Ε. με την απόκτηση τεσσάρων τουριστικών
λεωφορείων.

Το 2002, κατασκεύασε το πλοίο «Δελφίνι» το οποίο αντικατέστησε το προηγούμενο εκτελώντας καθημερινές κρουαζιέρες στην Ζάκυνθο και διακινώντας συνολικά,κατά προσέγγιση, 50000 επιβάτες κατά τους θερινούς μήνες.

Το 2011, το όραμα γίνεται πραγματικότητα και ο όμιλος επιχειρήσεων Π.Βουτυράκου αποκτά το διαφορετικό και ξεχωριστό καινούργιο πλοίο του, το « Πειρατικό» Μένια – Μαρία 1 .

Το 2014, καθώς οι απαιτήσεις των πελατών του αυξάνονται, πλέον κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Χαλκίδος το πρωτοποριακό ταχύπλοο (Royal Yacht), με το όνομα “Σταυρούλα Β». Το μοναδικό πλοίο στην κατηγορία του σε όλη την Ελλάδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές για ταξίδια με απαιτήσεις.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το 2019, εισχώρησε στο χώρο των πετρελαιοειδών, ανοίγοντας το πρώτο του πρατήριο, που ήταν  “Aegean” , δηλαδή Μελισσανίδης, στον Πειραιά. Με πολιτικούς επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους της κοσμικής ζωής, να παρευρίσκονται στα λαμπερά εγκαίνια του.

Το 2020, ακριβώς στο ξεκίνημα της πανδημίας, κάνει πράξει το “πάνω από όλα η αγάπη για τον τόπο και την πατρίδα μας” προσφέροντας εντελώς δωρεάν ειδικές μάσκες στον ελληνικό στρατό.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.