Η παρουσία του Κασσελάκη έχει εξαφανίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τα ΜΜΕ

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει έναν αέρα πρωινάδικου και lifestyle στην πληκτική πολιτική ζωή του προτεκτοράτου, αλλά έχει δημιουργήσει και ένα μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα -θετικά ή αρνητικά, δεν έχει σημασία-, αφού δεν κάνει τίποτα χωρίς την παρουσία τηλεοπτικής κάμερας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλάει απευθείας με το “λαό”, οπότε θέλω να του ζητήσω να με εξαιρέσει από το “λαό” και να λέει “είμαι σε άμεση και διαρκή επαφή με το λαό, εκτός από τον πιτσιρίκο”. Ευχαριστώ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης λέει πως πάει παντού απροειδοποίητα -προειδοποιεί μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια-, οπότε να κλειδώνετε την πόρτα της τουαλέτας, γιατί μπορεί να μπουκάρει απροειδοποίητα ο Κασσελάκης και να σας πετύχει πάνω στο χέσιμο, ενώ η κάμερα θα σας καταγράφει.

Πολλοί άνθρωποι -ανάμεσά τους κι εγώ- αποφεύγουν να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας, γιατί ο Κασσελάκης περπατάει στο κέντρο παρέα με δημοσιογράφους και καμεραμανατζήδες και πιάνει την κουβέντα με τους περαστικούς, οπότε μπορεί να έχεις βγει με τη γκόμενα και να σε σταματήσει ο Κασσελάκης στη Σταδίου για να σου πει πως η ελληνική φέτα είναι πιο ακριβή στην Ελλάδα απ’ ό,τι στο Βέλγιο -έχει μια εμμονή με τη φέτα, την αναφέρει συνεχώς- και να εμφανιστείς χωρίς να το επιθυμείς στο βραδινό δελτίο του Mega, να σε δει όλη η Ελλάδα μαζί με τη γυναίκα σου, και να καταστραφεί η ζωή σου.

Ο Κασσελάκης κατηγόρησε τον Μητσοτάκη πως τον αντιγράφει, επειδή ο Μητσοτάκης πήγε στο σούπερ μάρκετ …απροειδοποίητα με τηλεοπτικές κάμερες, ενώ κάποιοι λένε πως ο Κασσελάκης, στον τρόπο που κινείται πολιτικά, αντιγράφει τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν αντιγράφει ο Κασσελάκης τον Τραμπ, ο Τραμπ αντιγράφει τον Κασσελάκη. Ρωτήστε και τον Στέφανο, που είναι βέβαιος πως όλοι τον αντιγράφουν, τον θαυμάζουν και τον φθονούν.

Τούτων δοθέντων, τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι του προτεκτοράτου ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τον Κασσελάκη, επειδή κάνει νούμερα και φέρνει κλικ.

Αυτό έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Ζούμε στην εποχή του Κασσελάκη.

Επειδή οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν αντιληφθεί πως κανείς δεν ασχολείται μαζί τους, προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή, λέγοντας τέρατα.

Αυτός είναι ο λόγος που βγήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και έκανε την φρικαλέα δήλωση για τα Τέμπη που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες.

Ο Άδωνις ήξερε πως ο μόνος τρόπος για να ασχοληθούν μαζί του είναι να πει μια απερίγραπτη καφρίλα.

Μετά την εμφάνιση Κασσελάκη, που μονοπωλεί τα ΜΜΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε τον πόλεμο στα μονοπώλια, τις πολυεθνικές και τα καρτέλ που ανεβάζουν τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία. Όλοι θέλουν Κασσελάκη.

Όπως πάει το πράγμα, ο Μητσοτάκης θα κηρύξει κάνα πόλεμο στην Τουρκία, μπας και ασχοληθεί κάποιος μαζί του.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Κασσελάκης δεν ενδιαφέρει πολιτικά κανέναν, ενώ
ο πολιτικός του λόγος είναι ο ορισμός του τίποτα, αφού λέει κάτι και το ακριβώς αντίθετο, και ισχυρίζεται πως έχει δίκιο και στα δυο. Ούτε έχει σημασία αν ο Κασσελάκης είναι αριστερός ή δεξιός. Δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά στα προτεκτοράτα.

Αυτό που συμβαίνει είναι πως για πρώτη φορά εμφανίζεται πρόεδρος κόμματος ή προβεβλημένος πολιτικός που είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και παντρεμένος. Εννοώ παντρεμένος με άνδρα γιατί οι άλλοι ομοφυλόφιλοι πολιτικοί είναι παντρεμένοι με γυναίκες ή έχουν καμιά μπουζουριέρα για αρραβωνιάρα.

Και βέβαια, έχει μεγάλη σημασία πως ο Κασσελάκης δεν είναι ένας γκέι αλλά ένας γκέι εφοπλιστής με εμφάνιση μοντέλου.

Οπότε, πολλοί Έλληνες κοιτάνε με περιέργεια τον Κασσελάκη και τον Τάιλερ, διαπιστώνουν πως ο γάμος ανάμεσα σε δυο άνδρες είναι σαν τους άλλους γάμους, σκέφτονται πως ο Κασσελάκης και ο Τάιλερ μοιάζουν ευτυχισμένοι και μπορεί να είναι και πιο ευτυχισμένοι από αυτούς, ενώ η περιέργεια θα κρατήσει για πολύ καιρό, αν ο Κασσελάκης και ο Τάιλερ αποκτήσουν παιδιά. Καλά, τότε θα χαθεί η μπάλα. Θα φτιαχτεί τηλεοπτικό κανάλι “Κασσελάκης”.

Αν οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας θέλουν να ασχοληθούν τα ΜΜΕ μαζί τους, θα πρέπει να αρχίσουν τα outing ή να δηλώσουν τρανς.

Αν ο Άδωνις θέλει να ασχοληθούν τα ΜΜΕ μαζί τους, ας βγει να μιλήσει για τις ομοφυλοφιλικές του εμπειρίες· δεν έχει σημασία αν δεν έχει ομοφυλοφιλικές εμπειρίες, σημασία έχει να πει κάτι πέρα από τις συνήθεις παπαριές που λέει εδώ και χρόνια, ώστε να τσιμπήσουν οι δημοσιογράφοι.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ζωή του προτεκτοράτου ζωντάνεψε. Αφού οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν παράγουν πολιτική και έργο, ας μας προσφέρουν τουλάχιστον σόου. Το σόου είναι ο μόνος τρόπος που έχουν πια οι πολιτικοί στην Ελλάδα, για να μη χάσουν τη δουλειά τους και για να μη φτάσει η αποχή στις εκλογές το 70%.

(Προσπάθησα να παρακολουθήσω -για επαγγελματικούς λόγους- τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κασσελάκης στον Χατζηνικολάου. Αφόρητη πλήξη. Ο Κασσελάκης υποδυόταν τον πολιτικό και ο Χατζηνικολάου υποδυόταν τον δημοσιογράφο. Εγώ βαρέθηκα να υποδύομαι τον τηλεθεατή, οπότε την άφησα στη μέση, ενώ, λίγο πιο πριν, πήγε να με πάρει κι ο ύπνος. Πάντως, πρόλαβα να σκεφτώ πως ξέρω προσωπικά πολλούς Κασσελάκηδες· δηλαδή, ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για τι μιλάνε αλλά μιλάνε σαν να τα ξέρουν όλα. Αν ο Κασσελάκης καταφέρει να τους γοητεύσει όλους αυτούς, τον βλέπω να υποδύεται και τον πρωθυπουργό.)

-από pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.