Πάρος, η νέα …Μύκονος!

Άρθρο του Σωτήρη Γεωργίου στο EcoGreeNet.gr :

Χαμός στην Πάρο και την Αντίπαρο! Ακόμα θυμάμαι τις ραδιοφωνικές μου εκπομπές πριν μερικά χρόνια, όταν έλεγα ότι η Πάρος θα γίνει η νέα Μύκονος! Όχι ότι δεν είχε πάντα τουρισμό. Πάντα είχε. Αλλά να το πω απλά. Δεν είχε την διασκέδαση και το πιο ελιτίστικο της Μυκόνου πχ. Την πιο κυριλάτη νεολαία να το πούμε αλλιώς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η Πάρος εδώ και μερικά χρόνια,τραβάει τον κόσμο της Μυκόνου. Τον Έλληνα που πήγαινε στην Μύκονο. Πλέον για να πας στην Μύκονο πρέπει να είσαι πραγματικά πλούσιος. Πολύ πλούσιος. Η νεολαία όμως, ακόμα και αυτή που έχει κάποια χρήματα δεν μπορεί. Γι’ αυτό άλλωστε πια στη Μύκονο και ειδικά Μάη-Ιούνη ρίχνουν τις τιμές αλλά είναι αργά και χάθηκε η διετία. Η νεολαία που τραβάει και τους άλλους έκανε στροφή. Η Μύκονος έγινε πανάκριβη εκτός αν είσαι καλεσμένος. Έτσι η νεολαία, που ήταν η δύναμη της Μυκόνου με τα πάρτι και την διασκέδαση, άλλαξε προορισμούς.

Η Πάρος επιστρέφει στις χρυσές εποχές της

Η Πάρος επιστρέφει στις χρυσές της εποχές. Καθώς τα μικρά νησιά είναι για ηρεμία και τα μεγάλα πολύ εμπορικά. Η Πάρος είναι δίπλα στην Μύκονο, αλλά οι τιμές είναι 3 φορές κάτω. Μάλιστα πολλοί νέοι εύκολα παίρνουν το καράβι για να πάνε μια Μύκονο για ένα πάρτι και να γυρίσουν το πρωί Πάρο που είναι η βάση τους. Πιο φτηνά τους έρχεται. Η Πάρος πλέον σφύζει από νεολαία. Κάπως έτσι ανεβαίνει το οικονομικό επίπεδο ενός νησιού. Η Πάρος πλέον και ειδικά στη Νάουσα έχει πολύ υψηλό επίπεδο στην εστίαση και το φαγητό, αλλά και στην διασκέδαση. Παίζουν και μεγάλα ονόματα όπως πχ ο Αντώνης Δημητριάδης ο Dj της ελίτ!

Αυξημένος τουρισμός και VIP επισκέπτες

Η Πάρος πλέον αυξάνει τον τουρισμό της και ποσοτικά. Καθώς όπου υπάρχει διασκέδαση και ωραίες παρουσίες, κακά τα ψέματα αυξάνονται και οι τζίροι. Η Πάρος γυρίζει στις χρυσές της εποχές και το νησί απογειώνεται και γι’ αυτό έχουμε και πολλές επενδύσεις, ειδικά στα μπιτς μπαρ.

Αντίπαρος…η άλλη όψη της Πάρου

Ανάλογα όμως απογειώθηκε και η Αντίπαρος. Που είναι συνώνυμο της Πάρου. Σε πέντε λεπτάκια είσαι στο πανέμορφο νησάκι που επιλέγουν όλοι οι μεγιστάνες και οι σταρ του Χόλιγουντ. Έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις, γίνονται και σπουδαία events (μέχρι και η Βίσση έκανε συναυλία εκεί). Έρχονται και μεγάλα ονόματα Dj και από εξωτερικό.

Η Αντίπαρος είναι πανάκριβη ειδικά στο real estate, καθώς δεν έχει μαζικότητα και δεν χάνει την γραφικοτητά της. Μαζεύει πια την πραγματική ελίτ που πετάγεται και μια Πάρο για διασκέδαση. Όσοι πάνε Πάρο το συνδυάζουν και με την πανέμορφη μικρούλα Αντίπαρο (την καλησπέρα μας στον θρυλικό Πιπινιό summer που άνοιξε μετά την Αθήνα εκεί και στον συνάδελφο Άκη Δημακό με το Fildisi που παρελάσουν για ψώνια όλοι ο σταρ του Χόλιγουντ)!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.