“Το Ναυπηγείο διαχρονικά αποτελεί έναν πολύ ισχυρό οικονομικό πνεύμονα για το νησί μας…”

Αυτό το πράγμα ή το νιώθεις ή δεν το νιώθεις. Να ασχολείται σοβαρά ο πολίτης με τον τόπο του, όπως ασχολείται με τον εαυτό του. Να προσέχει τον τόπο του, όπως προσέχει ό,τι πιο πολύτιμο έχει.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Φώσκολος, εκ Σύρου ορμώμενος. Τρελά ερωτευμένος είναι μα το νησί του. Άρα, να περιμένεις να παρακολουθεί την καθημερινότητα της, να προβληματίζεται, να εκφράζει απορίες.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μάλιστα επέστρεψε. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, διατύπωσε τις …ανησυχητικές σκέψεις του:

«Φίλοι μου γεια σας! Θλίβομαι ιδιαίτερα, τον τελευταίο καιρό με διάφορες καταστάσεις που συμβαίνουν στη Σύρο. Εννοώ τις διάφορες αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύονται ανάμεσα σε πρώην και νυν εργαζόμενους του Νεωρίου. Σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις υπάρχουν αντιπαραθέσεις και διαφορετικές απόψεις προσέγγισης σε διάφορα θέματα. Στην περίπτωση όμως του Νεωρίου νομίζω ότι κάποιοι έχουν… εκτροχιαστεί συμπαρασύροντας και άλλους σε έναν φαύλο κύκλο. Εγώ . Εμείς οι παλαιότεροι θυμόμαστε σε τι κατάσταση ήταν η Σύρος πριν 3 δεκαετίες όταν είχε κλείσει. Δεν νομίζω κανείς να θέλει να επιστρέψουμε σε εκείνη την κατάσταση! Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης με κανέναν έχω να πω ότι το μόνο ζητούμενο είναι η προάσπιση της εργασίας όλων των εργαζομένων. Όπως όλοι βλέπουμε το ναυπηγείο είναι γεμάτο πλοία και υπάρχει δουλειά για πολλούς! Αυτό πρέπει να ευχόμαστε όλοι να συνεχιστεί. Ας είμαστε λοιπόν όλοι περισσότερο ψύχραιμοι και εγκρατείς αφήνοντας τους εργαζόμενους του Νεωρίου απερίσπαστους στην εργασία τους ώστε να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς. Εγώ βάζω πάντα το κοινό καλό και το καλό του νησιού μας πάνω απ’ όλα. Αυτό χρειάζεται να γίνει και τώρα για το Νεώριο και όχι να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά που προκαλείται από ορισμένους που σκέφτονται μόνο το προσωπικό τους συμφέρον! Ελπίζω επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική…»

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.