Πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο τραπέζι: Το μεγάλο στοίχημα του Νικολάου στη Γλυφάδα

Τις τελευταίες εβδομάδες έγινε μεγάλος θόρυβος στη Γλυφάδα.

Δημοσιεύματα σε μεγάλα οικονομικά sites της χώρας, κάμερες, φώτα, επιχειρηματίες, επώνυμοι, πολιτικά πρόσωπα και πολύς κόσμος έστρεψαν την προσοχή τους σε μια νέα άφιξη που θέλησε από την πρώτη ημέρα να παίξει σε άλλη κατηγορία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Την Κάβα Κηρέας.

Και μπορεί γύρω από ένα μεγάλο opening να δημιουργείται πάντοτε επικοινωνία, όμως το Tsipas Blog στέκεται σε κάτι πολύ πιο ουσιαστικό.

Γιατί τα μεγάλα πράγματα δεν χτίζονται μόνο με λόγια. Χτίζονται με χρήματα. Με επένδυση. Με ρίσκο. Με το να βάλει κάποιος πραγματικά το χέρι στην τσέπη.

Και εδώ ο Θεοδόσης Νικολάου το έβαλε βαθιά.

Η επένδυση για τη δημιουργία της Κάβας Κηρέας στη Γλυφάδα έχει ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, κινείται πάνω από τα 1,1 εκατ. ευρώ.

Δεν μιλάμε, λοιπόν, για ένα ακόμη κατάστημα που άνοιξε στα Νότια Προάστια.

Μιλάμε για ένα επιχειρηματικό στοίχημα εκατομμυρίου.

Και μάλιστα σε μισθωμένο ακίνητο, κάτι που δείχνει ακόμη περισσότερο το μέγεθος του κεφαλαίου που χρειάστηκε για να στηθεί το project όπως ακριβώς το είχε στο μυαλό του ο επιχειρηματίας.

Περισσότερα από 380 τ.μ., δύο επίπεδα, πάνω από 1.000 ετικέτες κρασιού, σπάνια spirits, πούρα, delicatessen, ειδικό κελάρι, χώροι γευσιγνωσίας, private tastings και εταιρικά events.

Ο Νικολάου, ύστερα από οκτώ χρόνια δραστηριότητας στη χονδρική αγορά ποτών, αποφάσισε να περάσει στη λιανική όχι δοκιμαστικά και όχι με μισές κινήσεις.

Μπήκε με φόρα.

Και επέλεξε τη Γλυφάδα γιατί βλέπει αυτό που πλέον βλέπουν όλο και περισσότεροι μεγάλοι παίκτες της αγοράς: ότι η οικονομική γεωγραφία της Αθήνας αλλάζει και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού μετακινείται προς τα Νότια.

Στο βάθος βρίσκεται φυσικά το Ελληνικό.

Μια επένδυση που δεν αλλάζει μόνο μια τεράστια έκταση, αλλά σταδιακά δημιουργεί γύρω της ένα ολόκληρο νέο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Ξενοδοχεία, εστίαση, retail, real estate, τουρισμός και premium υπηρεσίες βλέπουν διαφορετικά πλέον τη συγκεκριμένη πλευρά της Αθήνας.

Και ο Θεοδόσης Νικολάου θέλησε να πάρει θέση από νωρίς.

Αυτό, κατά τη γνώμη μας, είναι και το πραγματικό story πίσω από την Κάβα Κηρέας.

Δεν είναι μόνο οι κάμερες, τα φώτα και ο κόσμος που βρέθηκε εκεί. Είναι ότι κάποιος αποφάσισε να ποντάρει πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε μια αγορά που πιστεύει ότι τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει επίπεδο.

Το αν το στοίχημα θα δικαιωθεί, θα το δείξει φυσικά η ίδια η αγορά.

Αλλά ένα πράγμα ήδη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο:

όταν βάζεις πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να περάσεις από τη χονδρική στη λιανική, δεν κάνεις απλώς ένα άνοιγμα. Δηλώνεις παρουσία.

TSIPAS BLOG – ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ