Παμίνος Κυρκίνης της e-food: H κρίση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μια καλή ιδέα

Μαζί με τον αδερφό του Κωνσταντίνο και άλλους τρεις επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Απόστολος Αποστολάκης, ίδρυσαν από το σαλόνι των γονιών τους, το 2012, την e-food. Την εταιρεία που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη online πλατφόρμα delivery στην Ελλάδα και να αλλάξει τον τρόπο που μέχρι εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε η αγορά φαγητού και καφέ.

Σήμερα οκτώ χρόνια μετά από εκείνο το σαλόνι, ο 37χρονος Παμίνος και ο 45χρονος Κωνσταντίνος Κυρκίνης, που πριν φτιάξουν το efood, έφεραν το 2009 στην Ελλάδα τα παπούτσια Toms και εδώ και δύο χρόνια έχουν δημιουργήσει μια εταιρεία ένδυσης και υπόδησης, ετοιμάζονται για νέες επιχειρηματικές περιπέτειες μαζί με μια ομάδα άλλων επιχειρηματιών αλλά και στελεχών, μεταξύ των οποίων είναι και ο γνωστός Σάμι Φάις.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα των αδελφών Κυρκίνη ονομάζεται Up Trend και θα παίξει μπάλα στην αγορά της ένδυσης, του ιματισμού και των αξεσουάρ. Μέτοχοι της Up Trend είναι η Sport & Fashion Freedom εταιρεία ένδυσης και υποδημάτων συμφερόντων τους που συμμετέχει με ποσοστό 10% στη νέα εταιρεία, η Βeyond Lifestyle του Νικόλαου Καρέλλη με ποσοστό 40%, η Παύλος Καλαμαρίδης και Σία με επίσης 40% και ο Σάμυ Φάις μέσω της Unlimited Sport με ποσοστό 10%.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Παύλος Καλαμαρίδης που στο παρελθόν ήταν Commercial Director, Activewear, Fashion Business Unit στον όμιλο FF Group, και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Νίκος Καρέλλης πρώην Commercial-Sales Director Fashion-Casual BU του ομίλου Folli Follie, και από το 2019 εμπορικός διευθυντής της Sport & Fashion Freedom.

Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, που θέλει να καλύψει και το κενό που άφησε η Folli Follie, συνδέεται με τη βασική φιλοσοφία των αδελφών Κυρκίνη. “Done is better than perfect”.

Αυτή είναι η ατάκα που χαρακτηρίζει το dna τους όπως έχει πει ο Παμίνος Κυρκίνης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Online Delivery, της εταιρείας πίσω από τη διάσημη πλατφόρμα efood. Ο μικρός αδερφός Κυρκίνη, εμπνέεται από την έννοια της εξέλιξης ενώ δεν μασάει στις κρίσεις αντιθέτως πιστεύει πως καμία κρίση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μια καλή ιδέα που ακολουθείται από ένα καλό execution.

Το απέδειξε το 2012, όταν η χώρα ήταν εντός και εκτός ευρώ και έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα αφήνοντας την ασφάλεια του Λονδίνου όπου ζούσε και σπούδασε οικονομικά στο Κέιμπριτζ, να δημιουργήσει την efood με τον αδελφό του. Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της efood, το 2015 την πούλησε αντί περίπου 22 εκατ. ευρώ, στην Delivery Hero, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους online delivery στον κόσμο με δραστηριότητα σε περισσότερες από 40 χώρες, όμως τόσο ο Παμίνος όσο και ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης διατηρούν, έκτοτε τη διοίκηση.

Όντας μέρος της Delivery Hero έχουν τη δυνατότητα να επενδύουν και να επεκταθούν σε υπηρεσίες delivery νέων κατηγοριών. Το efood είναι με διαφορά η Νο 1 υπηρεσία online delivery στην Ελλάδα εξυπηρετώντας περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες. Το όραμά του είναι να γίνει η efood η μεγαλύτερη on demand shopping υπηρεσία στην Ελλάδα.

Αυτό το success story ο 37χρονος Παμίνος Κυρκίνης και ο 45χρονος αδελφός του Κωνσταντίνος θέλουν να το επαναλάβουν και σήμερα εν μέσω της πανδημίας με την Up Trend.

-.powergame.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.