Ούτε ο Δον Κιχώτης δεν σε σώζει

Δον Κιχώτης

Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στη ζωή. Κανένας. Ούτε ο Θεός. Κανένας. Σκέτες σαχλαμάρες είναι αυτές να αγωνισθούμε, να παλαίψουμε, όλοι μαζί, να ξεσηκωθούμε, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας.

Το Νο1 βιβλίο στον πλανήτη, το πιο πολυδιαβασμένο, ένα αληθινό αριστούργημα λογοτεχνίας, κορυφαίο έργο διαχρονικά, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης σε κολοσσούς του λόγου, της μουσικής, της τέχνης γενικά, είναι ο Δον Κιχώτης. Οι πάντες αναγνωρίζουν την οικουμενικότητα του χαρακτήρα αυτού του δραματικά μαλάκα, του Δον Κιχώτη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ξυπνήστε! Με την ευκαιρία ότι στις 16 Ιανουαρίου, το 1605, κυκλοφόρησε ο Α’ τόμος του Δον Κιχώτη, έρχεται το tsipasblog.gr έρχεται να σου πει: Πότε, ρε, θα ξυπνήσετε;

Είπαμε ότι Άλλο lockdown μέχρι 30 Νοεμβρίου, άλλο lockdown μέχρι τον Μάρτιο, που προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Αυτό το σχέδιο προβλέπει 21 μέρες lockdown και 14 ανοιχτά.

Γελάστε. Γελάστε. Φοβερή κωμωδία. Διότι αν δεν γελάτε, τότε είστε επικίνδυνοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και να προσγειωθείτε, να ζήσετε, σε αυτήν. Να μην την αρνηθείτε. Δεν μπορεί, προς το παρόν τουλάχιστον, να αλλάξει. Ούτε ο θρυλικός, με τα ηρωικά κατορθώματα του Δον Κιχώτης, αυτός που ανέτρεψε την ίδια την Ιστορία, δεν μπορεί να την αλλάξει. Και να εγκαταλείψετε τις φαντασιώσεις σας, ότι θα θα βγούμε στις 30 Νοεμβρίου από το λογικό και αναγκαίο τώρα, αλλά παράλογο πριν, Lockdown. Αν δεν τις εγκαταλείψετε, δεν είναι δυνατόν. Είναι σα να σπρώχνεται τοίχο από μπετόν.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.