Όταν λέμε κράτος μπουρδέλο, εννοούμε την Αϊτή

Έχω μια ευαισθησία στην Αϊτή, διότι είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση το 1821 και το νεοσύστατο κράτος μας. Μικρό πράμα η Αϊτή, σε πληθυσμό όσο η Ελλάδα, φτωχή, πάμφτωχη, αλλά το πρόβλημα της είναι άλλο. Σκέτο μπουρδέλο είναι, ανύπαρκτη επί της ουσίας κάθε έννοια κράτους. Απόδειξη η δολοφονία του προέδρου της. Όχι τόσο εύκολα. 

Ποια αστυνομία και ποια δικαιοσύνη; Κόβουν και ράβουν οι ένοπλες συμμορίες. Ένας πόλεμος ασταμάτητος ανάμεσα τους, που για πλάκα σκοτώνουν. Προς το παρόν είναι άγνωστοι οι λογοι της δολοφονίας του 53χρονου προέδρου, μάλλον δεν τον καθάρισε μια από τις τοπικές συμμορία. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μπήκαν μέσα στο σπίτι του, στο γραφείο του νέγρου Ζοβενέλ Μούζ, αυτό το όνομα του, και του έριξαν 12 σφαίρες στο κεφάλι. Άγνωστος πολιτικά, καμία σχέση με κόμματα, ο δολοφονηθείς ήταν επιχειρηματίας, ένα σκέτο φυτό στα καθήκοντα του- και τι περιθώρια είχε να κάνει κάτι θα πει ο αντικειμενικός σχολιαστής. 

Τέλος πάντων, υποτίθεται προσπαθούσε ο δυστυχής να βάλει μια τάξη στο καφενείο της Αϊτής. Ανέλαβε από τις αρχές του 2017 και είχε διορίσει έπτα (!) πρωθυπουργούς.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.