Όταν είσαι σωστός, αλλά μένεις μόνος

Πάντα τέτοιες ημέρες κάνω έναν απολογισμό. Που μπορεί να βοηθήσει αρκετούς νεότερους όμως. Έχω πάνω από 30 χρόνια μέσα στα πράματα..Πάρτι γνωριμίες, άπειρα ταξίδια, φίλοι, γυναίκες «φίλοι», συνέταιροι, συνεργάτες, πολλές και καλές δουλειές και όλα τα σχετικά.

Συμπερασματικά, αν είσαι σωστός και τίμιος άνθρωπος, θα μείνεις με ελάχιστα, μετρημένα άτομα δίπλα σου και λόγω δουλείας την αγάπη του απλού αγνώστου κόσμου. Θα βρεθείς όχι με λεφτά, αλλά και χρεωμένος, επειδή δεν πατάς επί πτωμάτων, δεν κλέβεις αλλά και βοηθάς από την τσέπη σου, όσους έχουν πρόβλημα και λες την αλήθεια. Θα χάσεις καλές δουλείες, επειδή πιστεύεις στον Θεό και το δίκαιο και επειδή λες την αήθεια και δεν είσαι γλύφτης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Θα αποδειχθεί ότι οι σχεδόν όλοι οι “φίλοι” μόνον έπαιρναν και στην δύσκολη άφαντοι και χαίρονται αν καταστραφείς κιόλας.

Ανάλογα πολλές από τις γυναίκες, αν είσαι καλό παιδί πάνε να σε εκμεταλλευθούν και να πάρουν μόνο και δεν σε θυμούνται ούτε στην γιορτή σου.

Η ζωή είναι απλά πράματα. Θα το ανακαλύψεις στο τέλος, όταν έχεις καταστραφεί, ειδικά αν έχεις κάνει πολλά πράματα στην ζωή σου. Οπότε λάβε τα μέτρα σου! Αν είσαι έξυπνος και φιλοσοφείς, μπορείς να ζεις χωρίς να μπλέκεις σε τίποτα και να είσαι μέσα σ όλα βλέποντας τι έπαθαν οι άλλοι για να εξαργυρώσουνε χρήμα, ύλη, λάμψη, δημοσιότητα.

Μη ξεχνάτε ότι ποτέ κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τη πόρτα σου και την κάθε πόρτα όταν αυτή κλείνει και πολλές φορές ότι βλέπετε να λάμπει και το ζηλεύετε δεν είναι χρυσός αλλά η ψεύτικη λάμψη!

Ευτυχώς είχα τέλεια μητέρα και είχα τις σωστές αργές και από μικρός φιλοσοφούσα, χάρις σ αυτήν την ζωή και έτσι χωρίς να αλλάξω τον χαρακτήρα μου, έχω ζήσει και πολλά που άλλοι ονειρεύονται και παραμένω δίκαιος, σωστός και ίδιος και με γερό στομάχι, γελώντας με τις αδικίες και τα λαμόγια γύρω μου! Μην ξεχνάς ότι η χωρίς κανόνες και δικαιοσύνη, η καλοσύνη σου προς όλους ανεξέλεγκτα, πληρώνεται ακριβότερα από όλα. -Οπότε οι πραγματικές πόρτες σου θα πρέπει ανοίγουν σε ελάχιστους που σε εκτιμούν πραγματικά και αποδέχονται το νόμο του σύμπαντος που είναι το δούναι και λαβείν, με δικαιοσύνη και το κατακρίνουν συνήθως πρώτοι αυτοί που θέλουν να σε “φάνε” φορώντας κλασικά την μάσκα του καλού στην καθημερινότητά σου ενώ είναι οι χειρότεροι!

Οι μεγαλύτεροι εχθροί σου μην ξεχνάς είναι οι πιο μεγάλοι ευεργετηθέντες από σένα και η χαρά σου πρέπει να είναι η αγάπη που εισπράττεις από τον απλό κόσμο που βοήθησες ποικιλοτρόπως λίγο ή πολύ.

Η συμβουλή μου είναι στους νέους το ζήσε από μικρούς την ζωή με όνειρα, αλλά και με αξιοπρέπεια, αξίες και αργές πάντα. Και αφού την φιλοσοφήσεις πρώτα βρίσκοντας το γιατί είσαι εδώ και την αποστολή σου στην Γη, ειδικά αν πιστεύεις στον Θεό. Κοίτα πρώτα το πνεύμα σου και μετά την καθημερινότητα, καθώς αυτό μας βοηθά και στην υγεία μας. Δώσε βάρος στις διαχρονικές αξίες. Μην ακούτε το κάντα όλα, δοκίμασέ τα όλα ,ζήσε στο κόκκινο. Όλα θέλουν το μέτρο τους. Αυτοί που σας τα λένε είναι συνήθως όσοι θέλουν να σε καταστρέψουν για πολλούς λόγους ή και για να σε ελέγχουν. Επίσης, κανείς δεν μπλέκει σε τίποτα κακό αν δεν θέλει πραγματικά να μπλέξει. Και μην υποχωρείται για κανέναν που σας πιέζει να κάνετε κάτι που δεν θέλετε και ειδικά οι γυναίκες και τα νέα κορίτσια. Όποιος δεν σας σέβεται θέλει μόνο να σας εκμεταλλευθεί απλά.

Εμπιστέψου λίγους και κράτα ελάχιστους. Και μην ξεχνάς ότι μοναξιά σε σώζει πολλές φορές, χωρίς να το γνωρίζεις εκείνη την στιγμή και αποτελεί επιλογή των πραγματικά δυνατών !

-από το fecebook του Σωτήρη Γεωργίου

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.