Όμιλος Γιαννακόπουλου: Πώς εξελίσσεται το project της παραλίας Βάρκιζας

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρακολουθεί στενά το υπό σύνταξη master plan για την επένδυση που σχεδιάζει η εταιρεία για την ολική αναβάθμιση του συγκεκριμένου ακινήτου

Την απόφαση να παραχωρήσει την εκμετάλλευση της παραλίας Βάρκιζας τουλάχιστον για τις σεζόν 24/25 και 25/26 σε εξιδεικευμένους συνεργάτες με μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση χώρων μαζικής εστίασης και τουρισμού, όντας η ίδια εγγυήτρια για την καλή λειτουργία συμμετέχοντας στην εταιρεία Διαχείρισης Εκμετάλλευσης έλαβε η Black Wave Varkiza, εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Γιαννακόπουλου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρακολουθεί στενά το υπό σύνταξη master plan για την επένδυση που σχεδιάζει η εταιρεία για την ολική αναβάθμιση του συγκεκριμένου ακινήτου καθώς την εκτέλεσή του και όχι στην διαχείριση της παραλίας για τις σεζόν που αναφέρθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Back Wave Varkiza σε συνέχεια της συμφωνίας μίσθωσης της παραλίας Βάρκιζας για 25 έτη που είχε υπογράψει στις 29 Νοεμβρίου 2023με τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ανέλαβε πέρα από το υψηλό κόστος μίσθωσης, την υποχρέωση για την πραγματοποίηση επένδυσης άνω των 3.000.000,00€ με στόχο την ολική αναβάθμιση του ακινήτου. Επί του οποίου ουδεμία επένδυση έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 15 έτη.

To master plan…

Παράλληλα, η Black Wave Varkiza δεσμεύθηκε πως η επένδυση θα ανέλθει σε οποιοδήποτε ποσό είναι απαραίτητο προκειμένου να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά της παραλίας και να αποδοθεί στους κατοίκους τη Αττικής στο επίπεδο που πρέπει, όπου βάση του νέου προϋπολογισμού, το ύψος της συνολικής επένδυσης θα ξεπεράσει τα 15.000.000,00€.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της μελέτης, των εγκρίσεων και των απαιτούμενων εργασιών, το έργο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ετών.

… και η ανοιχτή παραλία

Αναλυτικά, η εκπόνηση του master plan ανάπτυξης από μεγάλο οίκο εξειδικευμένο στην ανάπτυξη ανάλογων Projects έχει χρόνο υλοποίησης τουλάχιστον 6 μήνες, η απόκτηση των αναγκαίων αδειών σε επίπεδο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού έχει χρόνο υλοποίησης τουλάχιστον 10-12 μήνες καθώς και η εκτέλεση των απαιτούμενων τεχνικών εργασιών απαιτεί τουλάχιστον 12-18 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάση συμβατικής υποχρέωσης η παράλια πρέπει να παραμένει ανοικτή για τους πολίτες κατά την Κολυμβητική περίοδο ήτοι από Ιούνιο έως Οκτώβριο.

-ot.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.