Οι «Βαρωνίες» του ΠΑΣΟΚ – ΚΑΝΑΛ άσκησαν βέτο στα ψηφοδέλτια !

H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε χθες και ενέκρινε τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του κόμματος σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας, δίνοντας το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του κόμματος.

Ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, στα social media κυριαρχεί ένας «πανικός» από υποστηρικτές του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , τα βέτο που άσκησαν οι «Βαρωνίες» δεν ήταν λίγα…

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site ieidiseis.gr, o Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος φέρεται να θέτει «βέτο» για τη συμμετοχή του Ευάγγελου Γιαννακούλια στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, καθώς, μεταξύ άλλων, είχε υποστηρίξει τον Πέτρο Τατούλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου- του οποίου υπήρξε και αντιπεριφερειάρχης.

Με τη σειρά της η ηγεσία εκτιμά πως αν δεν συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο τον Ευ. Γιαννακούλια, θα υπάρξει έντονη αντίδραση, καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να τον υποστηρίζει και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας.

Βέτο φαίνεται να ασκήθηκε και για την υποψηφιότητα του Απόστολου Σπυρόπουλου στην Αρκαδία, ο οποίος αποχώρησε από με αιχμές από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ ενώ άφησε αιχμές και για την ηγεσία του κόμματος λέγοντας πως “διοικείται από μια ολιγομελή ομάδα που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και μόνο στόχο έχει τη διατήρηση της οποίας εσωκομματικής κυριαρχίας”.

Πριν λίγες ημέρες, παραιτήθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής η Αναστασία Σιμητροπούλου. Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, η παραίτηση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κ. Σιμητροπούλου «για την πολύτιμη συμβολή της όλους αυτούς τους μήνες στη συλλογική προσπάθεια, την οποία θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις»

Τα πηγαδάκια άλλα λένε πάντως… Μιλάνε για βέτο από τις «βαρωνίες» του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «βαρωνίες» που δεν αφορούν μόνο παλαιά στελέχη, αλλά και νέα… στον πυρήνα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Νέα στελέχη που άλλα έλεγαν πριν την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη προεδρία του κόμματος…και άλλα κάνουν.

Φαίνεται ότι η ομάδα Ανδρουλάκη, θεωρεί ότι τους ανήκει το κόμμα … επιδιώκοντας να δημιουργήσουν νέες «βαρωνίες» εντός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Δεν είναι λίγοι οι νέοι που στήριξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη για να κερδίσει την προεδρία του κόμματος, πιστεύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ένα νέο κόμμα με όραμα και με στόχο την άμεση επαφή με την κοινωνία.

Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να συρρικνώνεται από μόνο του.. «αποκλείοντας» μεγάλο μέρος αυτών που βοήθησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρεθεί στη προεδρία !

Πολλοί βρέθηκαν εκτός ψηφοδελτίων, πολλοί νέοι… πολλοί υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη… πολλοί που το φυσάνε και δεν κρυώνει !

Τις επόμενες μέρες… πολλά θα ακουστούν ! Καλό είναι οι ψηφοφόροι να έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά να ακούσουν … και να βγάλουν συμπεράσματα !

«Βαρωνίες»… είναι λογικό ;

«Βαρωνίες»… από νέα στελέχη που για να πετύχουν οι ίδιοι, βγάζουν «εκτός» συντρόφους τους ;

«Βαρωνίες»… εν έτει 2023 στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής;

«Βαρωνίες»… από ένα κόμμα που θέλει να κάνει την αλλαγή στην κοινωνία, αλλά εσωτερικά λειτουργεί με λογικές του παρελθόντος ; 

Νέα παιδιά…με παλαιά μυαλά !

Ευελπιστούμε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να μην κάνει τα ίδια… να μην επικρατήσουν οι «βαρωνίες» του παρελθόντος, οι «βαρωνίες» των λίγων … αλλά, ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει στις αλλαγές που περιμένει με αγωνία ο κόσμος.

Να ανακοινώσει νέα πρόσωπα, νέους ανθρώπους από την κοινωνία, από την αγορά… ανθρώπους που μπορούν να καταθέσουν προτάσεις και να μην αρέσκονται στον καταγγελτικό – άκαρπο λόγο που «εκπροσωπεί» συγκεκριμένο και περιορισμένο ακροατήριο – το ακροατήριο των «λίγων».

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.