Οι Ρώσοι δωροδοκούν μ’ ένα… μπουκάλι κρασί

Έπεσα στην περίπτωση. Σε παρέα Ουκρανών οι οποίοι εδώ και χρόνια είναι μόνιμοι κάτοικοι εδώ, στην Ελλάδα. Το πρώτο που μου είπαν, μάλιστα με τρόπο κατηγορηματικό, είναι ότι δεν έχουν σχέση με τους Ρώσους. Άλλος λαός αυτοί, άλλος οι Ρώσοι. Δεν ισχύει αυτό που λένε, ότι έχουμε την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, είμαστε ίδια φυλή.

Εγώ ακούω. Όταν κουβεντιάζω, το τελευταίο που σκέπτομαι είναι να πείσω τον άλλον ότι εγώ έχω δίκαιο. Οι Ουκρανοί με τους οποίους μίλησα, ξέρουν ελληνικά καλύτερα από τους Έλληνες. Τέλος πάντων δεν τους λες ξένους αν λάβεις υπ’ όψιν το πως μιλάνε. Οι φάτσες τους και η κοψιά τους κάνουν μπαμ, ότι δεν έχουν σχέση με Ελλάδα. Δεν είναι μεσόγειοι οι άνθρωποι.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι Ρώσοι είναι ψιλομαλάκες… , μου λένε, δεν είναι Ουκρανοί. Και μεις πίνουμε, αλλά όχι σαν κι αυτούς. Μετά την ρωσική εισβολή, σε κάποιες περιοχές της πατρίδας έχουν τον απόλυτο έλεγχο, δεν περνάς με τίποτα, εκτός…- Εκτός, τι…

Αν τους δώσεις ένα μπουκάλι με αλκοόλ. ”Πέρασε… ”, σου λένε. ”Ελεύθερος είσαι… ”.”Ντα” είναι το Ναι στα ρωσικά καΙ ”Νιετ” το Όχι. Στην ουκρανική γλώσσα λέμε Νι το Όχι και Τακ το Ναι.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.