Οι ολιγάρχες επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ

Οι ολιγάρχες επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ

Ή αλλιώς πώς η πρώτη φορά αριστερά έχασε όλες τις μάχες..

Ο Μαρινάκης ήταν και είναι κόκκινο πανί για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα επί ΝΔ ο εφοπλιστής ετοιμάζεται να ανοίξει το MEGA! Αν ήταν ακόμη κυβέρνηση η πρώτη φορά αριστερά, δεν θα το ισχυρίζονταν κανείς με την ίδια βεβαιότητα, παρά το γεγονός ότι επί των ημερών τους ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης του επιχειρηματία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη επι ΣΥΡΙΖΑ αγόρασε τον μισό ALPHA και επι ΝΔ πήρε όλο το κανάλι, εξορίζοντας από τον τηλεοπτικό χάρτη τον Κοντομηνά.

Οι εφημεριδες επι ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν τίποτα… Ενώ επι ΝΔ μέσω του αναπτυξιακού νόμου θα μπουν στα ταμεία τους περι τις 200.000 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών με το πόθεν εσχες, και την ίδια ώρα τούς μείωνε φόρους ή τους έδινε δέκα δόσεις για την άδεια! Επι ΝΔ οι καναλάρχες δεν έχουν πια την υποχρέωση του πόθεν εσχες!

Ο κατάλογος ειναι μακρύς για όποιον έχει διάθεση να συγκρίνει τη συμπεριφορά των δυο κυβερνήσεων απέναντι στους ολιγάρχες! Το συμπέρασμα ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ συχνά – πυκνά έκανε εκδουλεύσεις σε επιχειρηματίες (όχι σε όλους), η τάση του ήταν να τους λέει άλλα, και να κάνει άλλα, δηλαδή να τους κοροϊδεύει κατά το κοινώς λεγόμενο! Το αποτέλεσμα ήταν να χρεωθεί ορισμένους απ’ αυτούς “τραυματίζοντας” το προφίλ του… Και οι ίδιοι στην ουσία να είναι ασύδοτοι και εχθρικοί… Ενώ αντίθετα η ΝΔ αντιλαμβάνεται οτι δεν εχει λόγο να μην ικανοποιεί τα αιτήματα τους (όταν αυτά δεν βγάζουν μάτι) ή να εχει μέτωπα μαζί τους! Χωρίς αυτο να σημαίνει οτι ο Μητσοτάκης τούς χαρίζεται: Για παράδειγμα η κυβέρνηση ζήτησε απο τους τραπεζίτες οταν πήγαν να επιβάλλουν καταχρηστικές χρεώσεις να “μαζευτούν” και όταν κάποιοι πήγαν να σηκώσουν κεφάλι όλως τυχαίως η Επιτροπή Ανταγωνισμού “μπούκαρε” στις Τράπεζες για έλεγχο! Ενώ αντίστοιχα τις προηγούμενες ημέρες ο Μητσοτάκης ζήτησε να ρίξουν τις τιμές οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας! Και μένει να δούμε τι θα πράξουν…

Με άλλα λόγια όταν ξέρεις οτι οι ολιγάρχες, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, θα κάνουν αυτό που θέλουν (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρώτος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που ακυρώθηκε από το ΣτΕ), φροντίζεις να τους κρατάς δίπλα σου για να τους ελέγχεις και όχι απέναντι σου και να σε ελέγχουν (όπως και τότε και τώρα)!

-από enimerosi24.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.