Οι Έλληνες της Lloyd’s List: Αγγελικούση, Φράγκου, Μαρινάκης στο top 100 της Ναυτιλίας

Τη λίστα με τους 100 επιδραστικότερους ανθρώπους στη Ναυτιλία για το 2023 δημοσίευσε η Lloyd’s. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στη Lloyd’s List υπάρχει δυναμική ελληνική συμμετοχή με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 9η θέση στο top10 της κατάταξης των χωρών ανά ολική χωρητικότητα. Μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών που περιλαμβάνονται στη Lloyd’s List είναι η Μαρία Αγγελικούση, ο Γιώργος Προκοπίου, η Αγγελική Φράγκου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, και άλλοι.

Όπως αναφέρει στο σχόλιό της η Lloyd’s , η ελληνική παραμένει μία από τις μεγαλύτερες εθνικές ναυτιλιακές σημαίες του κόσμου, αλλά τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι πάντα ευχάριστα τα τελευταία χρόνια, καθώς το νηολόγιο παρουσιάζει σταθερά διαρροή χωρητικότητας. Έχει την υποστήριξη ορισμένων από τους μεγαλύτερους πλοιοκτήτες της χώρας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μόνο ο Όμιλος Αγγελικούση αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τέταρτο των ποντοπόρων πλοίων υπό ελληνική σημαία και περίπου το ένα τρίτο της χωρητικότητας φορτίου. Ορισμένα από τα παλιά γραφειοκρατικά προβλήματα του μητρώου έχουν λυθεί, αλλά η πιο σημαντική πρόκληση παραμένει η έλλειψη κατάλληλα εκπαιδευμένων και ειδικευμένων αξιωματικών, που αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες στην προσέλκυση ικανού αριθμού νέων Ελλήνων σε μια θαλάσσια καριέρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.