Οι business του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον τουρισμό

Η πολύ καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και από άλλους επιχειρηματικούς κλάδους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που έχει δημιουργήσει τον Όμιλο Βιανέξ, της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού και διευθύνων σύμβουλος της DPG Digital Media.

Η αρχή έγινε το 2021 όταν η εταιρεία Black Delta Entertainment Services, που ανήκει στον όμιλο, αναδείχτηκε πλειοδότης στη φανερή δημοπρασία που πραγματοποίησε ο Δήμος Πάργας για το ακίνητο έκτασης 40.172,24 τ.μ. στη θέση «Κλιμάτι» Τ.Κ. Λούτσας. Η εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αναδείχτηκε ανάδοχος με ετήσιο μίσθωμα 330.000 ευρώ, για τα επόμενα 40 χρόνια.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μικτή τουριστική μονάδα, που θα συνδυάζει τη ξενοδοχειακή μονάδα και τις βίλες. Υπό αυτό το πρίσμα, η αρχική εκτίμηση για το project ανέρχεται σε περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το μίσθωμα). Αυτή τη στιγμή, το έργο βρίσκεται στο στάδιο των μελετών και τον προσδιορισμό της τελικής μορφής που θα πάρει η επένδυση ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για την υλοποίησή της.

Λίγο αργότερα, η Black Wave Varkiza (επίσης συμφερόντων του κ. Γιαννακόπουλου) με τη Food Plus (KFC) υπομίσθωσαν την έκταση της Ακτής Βάρκιζας από την ΕΤΑΔ, έναντι ποσού 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως συν 6% επί του τζίρου με εγγυήτρια την εταιρεία DPG Media Group. Η υπομίσθωση έχει διάρκεια 25 χρόνων.

Στόχος της κοινοπραξίας είναι η Ακτή να λειτουργήσει το 2025, μετά την πλήρη αναμόρφωση και ανάπλαση της έκτασης, όπου παλαιότερα λειτουργούσε το Yabanaki. Στο πλάνο των δύο εταιρειών είναι η Ακτή Βάρκιζας να σχεδιαστεί από την αρχή και να κατασκευαστούν εκ νέου οι εγκαταστάσεις, με βιοκλιματικά κριτήρια ώστε να είναι μηδενικών εκπομπών. Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έχει ορίσει ως ελάχιστο ποσό επενδύσεων τα 3 εκατ. ευρώ, όμως οι επενδύτριες εταιρείες κάνουν λόγο για κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ που ίσως να είναι και παραπάνω καθώς οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και δεν έχουν γίνει ακόμα οι επιμέρους έλεγχοι. Η έκταση που μισθώνεται από τον όμιλο Γιαννακόπουλου αφορά σε τμήμα 225,5 τ.μ. στο παραλιακό τμήμα νότια της Αθηνών – Σουνίου και 24 στρέμματα στο βόρειο τμήμα μετά δικαιώματος απλής χρήσης της ζώνης αιγιαλού και παραλίας. Εντός αυτής της έκτασης προβλέπονται εστιατόρια, αναψυκτήρια, γήπεδα, χώροι ευεξίας, οργανωμένη πλαζ και καταστήματα. Επίσης, στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας, στόχος είναι η δημιουργία μιας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων σαν απόληξη ενός ενιαίου περιπάτου με δραστηριότητες, ελεύθερες στο κοινό.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η χρονοβόρα διαδικασία αδειοδοτήσεων εκτιμάται ότι δεν θα επιτρέψει στην Ακτή Βάρκιζας να λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι, όμως στόχος είναι να λειτουργήσει για τους επισκέπτες τουλάχιστον η οργανωμένη πλαζ. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής δικαιούται να επιβάλλει είσπραξη αντιτίμου για την είσοδο του κοινού μόνο στην οργανωμένη ακτή, αλλά θα επιτρέπει στους δημότες την πρόσβαση χωρίς καταβολή αντιτίμου.

Η κίνηση που σηματοδοτεί και νέες επενδύσεις

Καθώς φαίνεται όμως, ο όμιλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ τις τοποθετήσεις του. Και αυτό υποδηλώνει η κίνηση να δημιουργήσει, μόλις πριν από λίγες ημέρες, την εταιρεία «7000 Holding Μονοπρόσωπη AE» με μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ και μοναδικό ιδρυτή και μέτοχο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η 7000 Holding έχει σκοπό τις δραστηριότητες και υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίου. Το πρώτο της ΔΣ απαρτίζουν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Πρόεδρος), Γιώργος Αθανασίου (Διευθύνων Σύμβουλος) και Μαργαρίτα Θάνου (μέλος).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νούμερο είναι το αγαπημένο του επιχειρηματία, το χρησιμοποιεί και στον λογαριασμό του στο Instagram ενώ υπάρχει και σε πινακίδες πολλών από τα οχήματα της συλλογής του.

-powergame.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.