Οι Άρχοντες του Πατριαρχείου… χωρίς την παρουσία Βαρθολομαίου, η εαρινή σύναξη στην Αθήνα, οι «προστάτες» με τα «μαύρα ράσα», οι Ελληνοαμερικανοί businessmen και οι εφοπλιστές με τα ρωσικά πετρέλαια!

Μπορεί να μην έλαβαν τους τίτλους τους (Μέγας Λογοθέτης, Μαιστωρ, Πρωτονοτάριος, Ρεφενδάριος, Ρήτωρ, Ένδικος) από τον Ιουστινιανό και την Θεοδώρα ούτε από τον Φλάβιο Ηράκλειο ή τον Λέοντα Γ’ τον Ίσαυρο, ωστόσο οι σύγχρονοι άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από την Αστόρια της Νέας Υόρκης έως και την παροικία του Μόντε Κάρλο που με νομικά τερτίπια ξέπλενε ρωσικές offshore, βρέθηκαν στην Αθήνα επί τη ευκαιρία της εαρινής σύναξης προκειμένου να αποφασίσουν τα μελλοντικά βήματα τους για την προάσπιση του δικαίου του Πατριαρχείου!

Μια σύναξη Αρχόντων από 22 χώρες, στην οποία έλαμψε δια της απουσίας του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ παραβρέθηκαν οι εξ Αμερικής ορμώμενοι «Προστάτες» με τα «Μαύρα ράσα», οι γνωστοί νταραβεριτζήδες, που έχουν καταστήσει το «πάρε – δώσε» οικογενειακή υπόθεση!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και η Εκκλησία αποτελεί γι αυτούς αφορμή για μπίζνες, εξυπηρετήσεις σκοπιμοτήτων, ντηλαρίσματα και αρπαχτές…

Ασφαλώς μεταξύ των Αρχόντων περιλαμβάνονται κατά κοινή αποδοχή προσωπικότητες υψηλής στάθμης και βεληνεκούς, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό αλλά και από την ομογένεια στις ΗΠΑ, που κατά τεκμήριο έχουν βοηθήσει τόσο την χώρα όσο και την Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Ωστόσο είναι επιβεβλημένο να αναφερθεί ότι μεταξύ όλων αυτών, υπάρχουν πολλοί που πλασάρονται με βυζαντινούς και εκκλησιαστικούς τίτλους για προσωπικές δημόσιες σχέσεις και που λειτουργούν μόνο για το δήθεν και το φαίνεσθαι!

Και που ποτέ δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν την χώρα, κι όμως το παίζουν πατριώτες τρομάρα τους!

Όπως και κάποιοι επώνυμοι εφοπλιστές που παριστάνουν τους ευεργέτες και οι οποίοι πλούτισαν στον υπέρμετρο βαθμό πάνω στα βαμμένα με αίμα ρωσικά πετρέλαια, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις διεθνείς κυρώσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Κοινώς, Άρχοντες Υποκριτές!

-radar.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.