Οι 2 “γαλάζιοι” ολιγάρχες (της Θάλασσας και την ενέργειας) που παίζουν τα ρέστα τους υπέρ της κυβέρνησης, πιέζουν τον Μητσοτάκη να “τελειώσει” τον Σαββίδη. “Κάντε υπομονή…” απαντάει… ο αντί αυτού! Η πρεσβεία των ΗΠΑ ζητάει… το αίμα του Ιβάν!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει γίνει αφορμή για “χοντρά” ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Το ζήτημα του Ρώσου ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη απασχολεί έντονα την ώρα τούτη την κυβέρνηση, κάτω από την πίεση ειδικότερα 2 ολιγαρχών που έχουν παίξει τα ρέστα τους για να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Το βλέπουν ως μοναδική ευκαιρία να τελειώνουν μια και καλή με αυτόν. 

Αδιαμφισβήτητα η υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη δεν είναι απλή, αλλά εξαιρετικά συνθέτη, καθώς ο πρώην στενός φίλος και «συνεργάτης» του Πούτιν, εκλεγμένο μέλος στη Ρωσική Δούμα, θεωρείται – και είναι- πρόσωπο με ισχυρές αναφορές στη Βόρεια Ελλάδα, με επιρροή, παρέμβαση και αποδοχή σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας και της επιχειρηματικής ζωής, από τον αθλητισμό και το real estate, έως τη βιομηχανία, το εμπόριο και της πάσης φύσης δράσεις στις υποδομές και τα ξενοδοχεία! Αυτό είναι και το περιεχόμενο της απαντήσεως που δίνει στην απαίτηση του “ξεκοιλιάσματος” ο αντί αυτού.

Επειδή όμως όποιος πατάει σε 2 βάρκες στο τέλος πέφτει στην Θάλασσα μαθαίνω ότι η κυβέρνηση για τον λόγο αυτό επεξεργάζεται όπως μου λένε ένα Plan B’, χωρίς να διευκρινίζεται για τι πρόκειται ή τι ενέργειες αφορά, την ίδια στιγμή που ο Σαββίδης, κατόπιν και της πίεσης του Αμερικανικού παράγοντα ψάχνει να «παρκάρει» έστω εικονικά, τις μετοχές του Open σε φίλα διακείμενο επιχειρηματία, ή να το πουλήσει όπως έχει αποκαλύψει ο edolio5 ενώ συζητάει με 2 funds, ένα αμερικανικό και ένα βρετανικό (σκωτσέζικο) την πώληση του 67% του ΟΛΘ, χωρίς ωστόσο να έχει επέλθει συμφωνία!

edolio5

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.