Ξεχάστε το “παλιό Βοτανικό”!

Ηλίας Τσίπας - Νίκος Πριόβολος

Το ξέρει όλος ο ντουνιάς. Οι εποχές δεν είναι καθόλου στο χαβαλέ. Είναι εξωφρενικά δύσκολες και οι επιλογές που έχεις είναι οι εξής δύο : Το τρέξιμο με τα γρήγορά πηδηματάκια, λες και σε κυνηγάει ταύρος ελεύθερος, αμολυμένους στους μικρούς δρόμους της Παμπλόνα. Κάθε λίγο και λιγάκι, μαθαίνουμε για αυτόν τον δρόμο, που τραβάνε όλο και περισσότεροι, που κάποτε ήταν δύναμη μεγάλη, γεμάτη δόξα και τιμή.

Η δεύτερη επιλογή. Να μπεις στο κόλπο, ακόμη πιο γερά. Πιο γερά από ποτέ. Να τον κυνηγήσεις εσύ τον ταύρο κι όχι αυτός εσένα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ας κρατήσουμε αυτό. Και ας κρατήσουμε το όνομα Νίκος Πριόβολος (φώτο, από την συνάντηση μας, το βράδυ της Παρασκευής, στο Cartone, στο Γκάζι, που είναι δικό του). Ο οποίος είναι παραδοσιακή δύναμη, σε αυτό το “παιχνίδι”, που λέγεται αθηναϊκά μπουζούκια, που ξέρει που πάει και τι κάνει. Είναι ο ιδιοκτήτης του ιστορικού κέντρου Βοτανικός. Είναι στην Ιερά Οδός 72, και δεν υπάρχει μεγάλο τραγουδιστικό όνομα, που να μην έχει περάσει.

Η είδηση λοιπόν είναι. Ότι αποφάσισε να “τσοντάρει” ένα σκιασμό λεφτά. Όχι απλώς να το ανακαινίσει, να του κάνει ένα φρεσκάρισμα, στα πλαίσια του αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουμε κι εμείς. Αυτό που θα δείτε, δεν θα έχει ξαναγίνει. Αυτή είναι η εξήγηση του πράγματος. Σημαίνει επίσης πως θα το αναζητήσουν όλοι, να βιώσουν την εμπειρία.

Το ότι είναι και ρίσκο, είναι ρίσκο, αλλά ή κάνεις αυτό, μόνο αυτό, τίποτα λιγότερο, ή πας σπίτι σου. Δεν υπάρχει μέση λύση.

Διαβάστε επίσης : Μακρόπουλος – Βοτανικός συνεχίζουν μαζί

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.