O βασιλιάς της Σ. Αραβίας και ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη βρίσκονται στην Κεφαλονιά

Βασιλείς και μεγιστάνες στον κόλπο του Αργοστολίου
Δυο μεγάλοι θαλαμηγοί βρίσκονται αρόδου στον κόλπο του Αργοστολίου έχοντας θέα τη πόλη.

Η 80μετρη TUEQ ανήκει στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας , ενώ η Symphony ανήκει στον ιδιοκτήτη της Luis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ποιός ειναι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

Ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ είναι ο σεβαστός βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας. Η αξιοσημείωτη πορεία του στην ηγεσία περιλαμβάνει τη θητεία του ως πρίγκιπα διαδόχου και υπουργού Άμυνας. Ο βασιλιάς Σαλμάν έχει τη διάκριση να είναι ο 25ος γιος του αείμνηστου βασιλιά Αμπντουλαζίζ και είναι περήφανο μέλος των επτά Sudair. Η περιουσίου του υπολογίζεται στα 18 δισ δολάρια ΗΠΑ.

Γεννημένος το έτος 1935, ο βασιλιάς Σαλμάν πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο βασιλικό παλάτι Murabba στην πόλη του Ριάντ. Αυτό το εκτεταμένο συγκρότημα παλατιών κατασκευάστηκε υπό την καθοδήγηση του οραματιστή βασιλιά Αμπντουλαζίζ.

TUEQ

Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

Το 2015 σηματοδότησε μια κομβική στιγμή στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας, καθώς ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ ανέβηκε στο θρόνο, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της βασιλείας μετά το θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του, βασιλιά Αμπντουλάχ. Υπό τη βασιλεία του, ο βασιλιάς Σαλμάν, μαζί με την αφοσιωμένη οικογένειά του, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον όμιλο Saudi Research and Marketing Group, ο οποίος επιβλέπει την έκδοση αξιόλογων ημερήσιων εφημερίδων όπως οι Arab News και Asharq Al-Awsat.

Σε ένα αξιοσημείωτο ορόσημο για την οικογένεια Αλ Σαούντ, το 1985, ο δεύτερος γιος του βασιλιά Σαλμάν, πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Σαλμάν, πέτυχε τη διάκριση να γίνει το πρώτο άτομο βασιλικής καταγωγής, ο πρώτος Άραβας και ο πρώτος μουσουλμάνος που ταξίδεψε στο διάστημα, καθώς ξεκίνησε μια ιστορική αποστολή με το διαστημικό λεωφορείο Discovery.

Σήμερα, ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ βασιλεύει ως βασιλιάς και πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας και φέρει τον διάσημο τίτλο του Κουστωδού των δύο ιερών τζαμιών. Μαζί με τον γιο του, Μοχάμεντ, ο βασιλιάς Σαλμάν πρωτοστάτησε σε μια σειρά μετασχηματιστικών μεταρρυθμίσεων στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένου του διατάγματος-ορόσημο που επέτρεψε στις Σαουδάραβες γυναίκες να οδηγούν ελεύθερα αυτοκίνητα.

-kefaloniapress.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.