Ο Τζάνης μιλάει με τα τραγούδια, και με τα παλιά και τα καινούργια

Είναι κάποιες ερμηνείες, που είναι και θα είναι αξέχαστες. Και ζητούνται από τον κόσμο, να τις ακούσει ξανά και ξανά. Φροντίζουν να τις ζητάνε με ανοικτές τις αγκαλιές, τα αυτιά και τα μάτια, από τους κατάλληλους ερμηνευτές, όχι όποιους να ναι.

Στους κατάλληλους είναι και ο Θάνος Τζάνης, που από την αρχή της πορείας έως και σήμερα, μιλάει με τα τραγούδια του και μόνο. Και κόσμος και κοσμάκης, χειροκρότησε την επανεκτέλεση των δύο τραγουδιών, με ιστορία μεγάλη, το “Φεγγάρι μαγια μου ‘κανες” και η “Διαθήκη”. Δύο σπουδαία ζεμπέκικα, τα οποία μιλάνε μέσα στην καρδιά του Τζάνη και ξέρει ότι μιλάνε και μέσα στην δική μας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Επίσης, ο ίδιος κόσμος, χειροκρότησε και δύο άλλα τραγούδια, του Τζάνη αυτά, που γράφτηκαν με πολύ αγάπη. Είναι σε στοίχους του Νίκου του Συρίγου, του ξεχωριστού αυτού στιχουργού, ραδιοφωνικού παραγωγού και παρουσιαστή. Και του επίσης σπουδαίου και φίλου του πλέον, Κυριάκου Ντούμου.

Νομίζω πως πρέπει να μιλήσουν τα τραγούδια. Και όλο αυτό το εγχείρημα, επειδή ο Τζάνης το κάνει από καρδιάς για εμάς, ονομάζεται ..Από καρδιάς.

Και έχουμε και άλλα για Τζάνης, δεν τελειώσαμε. Επειδή οι εποχές αλλάζουν και προχωράνε μπροστά, το νέο του τραγούδι, σε αυτό το στυλ, θα είναι. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη.

Μόνο που δεν είπα και το τελευταίο και δεν είμαι ίδια με τα άλλα. Σήμερα κλείνει ο κύκλος των πετυχημένων εμφανίσεων, στην Πάτρα πάλι, στα Αστέρια πάλι..

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.