Ο Τσίπρας και ο …Ρουβάς

Κακώς δόθηκαν διακόσες τόσες χιλιάδες από τον δήμο των Αθηναίων για να τραγουδήσει ο Σάκης Ρουβάς. Να το πούμε αμέσως και ολίγον απότομα. Από τον αριστερό περιμένω τον αριστερό λόγο. Την αριστερή σκέψη. Την αριστερή θέση. Αυτό δεν το βλέπω στον Σύριζα. Που σημαίνει ότι ο ίδιος ο Σύριζα omologe;i pvw δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Το αν είναι σκάνδαλο η ανάθεση σε εταιρεία που διοργανώνει αυτό το κόλπο με τον Ρουβά, θα μου το καταγγείλει και το δεξιό κόμμα. Γιατί να δοθεί η δουλειά σ’ αυτή κι όχι σε μια άλλη εταιρεία. Γιατί 200 τόσα χιλιάρικα κι όχι 50 και 60. Γιατί να είναι απαραίτητο να κάνει αυτό το νταραβέρι ο δήμος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αντιπολίτευση είναι ο Σύριζας αλλά και αριστερό κόμμα. Τι συμβαίνει; Ο δήθεν πολιτικός λόγος toy είναι σαν ενός οποιουδήποτε δεξιού κόμματος. Επιβεβαιώνει ότι, τελικά, είναι ένα κόμμα που σήκωσε μύτη στο χάος. Στα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, όπου ο κόσμος δεν γούσταρε τα δυο κόμματα που εκπροσωπούσαν τις παραδοσιακές παρατάξεις, τη δεξιά και το κέντρο.

‘Θα φορέσω γραβάτα αν ο Μητσοτάκης πάει σε εκλογές” είπε ο Τσίπρας. Μιλάμε ότι το παιδί σχίζει στην αντιπολίτευση. Ευτυχώς που δεν είπε ότι θα φορέσει παπιόν. 

Ολοφάνερο ότι ο αγώνας επιβίωσης και σταθεροποίησης στην αντιπολίτευση του Σύριζα είναι να βγάλει από πάνω του τη ”ρετσινιά” του αριστερού κόμματος. Και να συνεχίσει να παίζει καθαρά ρόλο κεντροδεξιό, όπως η ΝΔ, με τη δικαιολογία ότι και επίσημα, και δηλωμένα είναι… κεντροαριστερό κόμμα. Μην τον κάνει πέρα ο Ανδρουλάκης με το αναστημένο ΠΑΣΟΚΑνατριχιαστικό. Αριστερό κόμμα και ντρέπεται για την αριστερή του ταυτότητα. Πέρασαν κοντά διόμισυ χρόνια από τις εκλογές και ούτε μία φορά ο Σύριζα δεν δικαιολόγησε ότι πράγματι είναι αριστερό κόμμα. Ότι παίζει μπάλα αριστερού κόμματος. Συνεχίζει να γαυγίζει εναντίον του Μητσοτάκη, όπως π.χ. ένας Βελόπουλος.  

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.