Ο Trump ένα βήμα από την προεδρία των ΗΠΑ ή … τη δολοφονία – Τα τρελά σενάρια και η ημερομηνία – ορόσημο

Οι ΗΠΑ έχουν παράδοση στη δολοφονία υποψήφιων για το προεδρικό αξίωμα

Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της «Σούπερ Τρίτης», των αναμετρήσεων δηλαδή που πραγματοποιήθηκαν σε 15 Πολιτείες των ΗΠΑ και της αποχώρησης της μοναδικής αντιπάλου του, της Nikki Haley, ο Donald Trump είναι πλέον βέβαιο πως θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα.
Αν και χρειάζεται πλέον λιγότερους από 200 αντιπροσώπους προκειμένου να «κλειδώσει» και επίσημα ότι θα είναι ένας από τους δύο διεκδικητές της προεδρίας των ΗΠΑ – κάτι που αναμένεται να γίνει πιθανότατα στις εκλογές της 12ης Μαρτίου – ο Trump εκτιμάται πως στην αναμέτρηση με τον Biden, είναι το φαβορί για να επικρατήσει.
Για να το καταφέρει όμως αυτό, θα πρέπει να επιβιώσει μέχρι την ημέρα των προεδρικών εκλογών αναφέρει άρθρο γνώμης του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Νίκες

Οι σημερινές νίκες του Trump είναι αναμφίβολα σημαντικές, ωστόσο η σημαντικότερη έχει να κάνει με την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο απέρριψε αιτήματα διαφόρων αμερικανικών Πολιτειών που ήθελαν να του απαγορεύσουν να… κατέβει ως υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές, κάτι που θα συνεπαγόταν και το τέλος της υποψηφιότητας του για το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως είναι δικαίωμα των Πολιτειών να αποκλείουν υποψηφίους από τις τοπικές εκλογές, αλλά όχι από τις ομοσπονδιακές.
Άρα το πρώτο και σημαντικότερο εμπόδιο, αυτό της νόμιμης συμμετοχής και διεκδίκησης της προεδρίας, ο Trump το ξεπέρασε.
Και κάπως έτσι ανοίγει ο δρόμος για την τελική νίκη, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο θα επικυρώσει το χρίσμα στον Trump, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, προηγείται σε όλες τις Πολιτείες που θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Βέβαια πάντα υπάρχει το σενάριο οι Πολιτείες να αμφισβητήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην αναγνωρίσουν τον νικητή.

Δεν μπορούν να τον σταματήσουν

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αμερικανικό κατεστημένο δεν έχει πλέον κανέναν τρόπο για να σταματήσει τον Trump πριν από τις εκλογές.
Κάποιοι ευελπιστούν ότι μπορεί να διωχθεί και να κριθεί ένοχος σε κάποια από τις ποινικές υποθέσεις που είναι ανοιχτές σε βάρος του, γεγονός που εκτιμάται πως μπορεί να φοβίσει μέρος του αμερικανικού κοινού που θα κρατήσει αποστάσεις από τον «εγκληματία» και που ενδεχομένως να οδηγήσει στην εκλογική νίκη του Trump.
Το σενάριο αυτό όμως είναι αρκετά αδύναμο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει την αγωγή του Trump, ο οποίος ζητά να του αναγνωριστεί προεδρική ασυλία.
Εάν ο Trump κερδίσει, τότε όλες οι εις βάρος του διαδικασίες θα «παγώσουν».
Και η προεκλογική εκστρατεία θα διεξαχθεί χωρίς περαιτέρω… δικαστικά επεισόδια.
Ακόμα και δικαστικές αποφάσεις με την επιβολή προστίμων – όπως αυτό των 355 εκατομμυρίων δολαρίων που του επιβλήθηκε για απάτη – δεν πρόκειται να επηρεάσουν την πορεία του προς τις κάλπες.
Συνεπώς, προκύπτει πως είναι αδύνατο να σταματήσουν τον Trump πριν από την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

Τι θα κάνει το κατεστημένο;

Το ερώτημα όμως που θέτει το δημοσίευμα, είναι το εάν το αμερικανικό κατεστημένο θα αποδεχθεί αυτήν την εξέλιξη.
Όπως αναφέρεται, οι άνθρωποι εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουν τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να κυβερνήσουν ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απέναντι σε έναν αλαζόνα αρχηγό κόμματος που έχει ήδη μπει μια φορά στον Λευκό Οίκο.
Θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τον Trump με κάθε τρόπο, αν και το πρόβλημα είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό είναι αδύνατο να συμβεί.
Θεωρητικά είναι πιθανό να αλλάξει όλο το σενάριο, βάζοντας απέναντι στον Trump κάποιον άλλο πέραν του Biden, κάποιον που θεωρείται πως θα νικήσει τον Trump.
Μόνο που οι Δημοκρατικοί δεν διαθέτουν τέτοιον υποψήφιο, κάποιον που να είναι σε θέση να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο.
Για παράδειγμα ο Barack Obama δεν μπορεί να διεκδικήσει μια τρίτη προεδρική θητεία, ενώ τα σενάρια περί μιας υποψηφιότητας της Michelle Obama μάλλον ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας.

Στα χέρια του Θεού

Συνεπώς, όλα βρίσκονται… στα χέρια του Θεού ή στην τύχη…
«Μιλάμε σχετικά με τη φυσική εξουδετέρωση του Trump, δηλαδή τη δολοφονία του» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ έχουν παράδοση στην… εξόντωση πολύ επικίνδυνων προεδρικών υποψηφίων, και όχι μόνο εν ενεργεία προέδρων.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το 1935 ο πολύ δημοφιλής και χαρισματικός Δημοκρατικός γερουσιαστής της Λουιζιάνα, ο Huey Long, ο οποίος θέλησε να προκαλέσει τον Franklin Roosevelt, δολοφονήθηκε πριν ακόμα προλάβει να αρχίσει την εκστρατεία του.
Ο Roosevelt κέρδισε τόσο τις εσωκομματικές όσο και τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η περίπτωση του Robert Kennedy και η επέτειος της 7ης Οκτωβρίου

Αλλά και το 1968, ένας ακόμα ιδιαίτερα δημοφιλής Δημοκρατικός γερουσιαστής, o Robert Kennedy δολοφονήθηκε και ενώ φαινόταν βέβαιος νικητής των εσωκομματικών εκλογών των Δημοκρατικών, των οποίων τότε ηγούνταν ο Lyndon Johnson, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον επίσης δολοφονηθέντα John F. Kennedy.
Υπενθυμίζεται πως ο Robert Kennedy δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών στην Καλιφόρνια στις 5 Ιουνίου του 1968, στην πρώτη επέτειο από τον πόλεμο των 6 ημερών του Ισραήλ με τους Άραβες.
Ο δολοφόνος ήταν ένας νεαρός Παλαιστίνιος και το κίνητρο του ήταν η φιλο-ισραηλινή στάση του Robert Kennedy, αν και λίγοι πιστεύουν σε αυτό το σενάριο (ο δράστης εξακολουθεί να εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης).
Όπως λέει το RIA, o Trump είναι ίσως ο πιο φιλο-ισραηλινός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς είναι γνωστό ότι υπό την προεδρία του, οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Άρα γιατί να μην θελήσει κάποιος εξοργισμένος Μουσουλμάνος να θελήσει να ασχοληθεί μαζί του με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα;
Για παράδειγμα, στις 7 Οκτωβρίου θα είναι η πρώτη επέτειος από την εισβολή της Hamas στο Ισραήλ και θα απομένει μόλις ένας μήνας από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ακούγεται φανταστικό σενάριο;
Όχι, είναι πολύ πιο ρεαλιστικό από αυτό που θέλει νίκη του Joe Biden στις 5 Νοεμβρίου» καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.