Ο Τριαντάφυλλος, η Καινούργιου και το σύστημα! Ποιο … σύστημα;

Κατερίνα Καινούργιου- Τριαντάφυλλος

Κοινές καθημερινές εκφράσεις, που τις ακούω από παιδί. ”Το σύστημα είναι συγκεκριμένο και παίζει με τους δικούς του όρους”. Σοφία του λαού και αποτύπωση της πραγματικότητας; Σίγουρα. Όχι όμως χθεσινής, αλλά εγκατεστημένης παλιάς και μοντέρνας καθημερινής πραγματικότητας. Δύσκολο θέμα που θέλει ξεκίνημα πριν την αλφάβητο.

Ας πούμε προαλφαβητικά. Μεγάλο ντόρο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τριαντάφυλλου, στην εκπομπή της Καινούργιου, «Ευτυχείτε», οπού σχολίασε τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Αλλά δεν θα μείνω σε αυτό. Θα πάω κατευθείαν στο “σύστημα”, που επικεντρώθηκε. Για έναν τραγουδιστή, που ξέρει πώς ανέβηκε και διαχειρίστηκε για αρκετά χρόνια από αυτό, και κυριότερα, τι μηνύματα να της στείλει σήμερα, που παίζει μπάλα με άλλους παίκτες. Τι ήθελε να πει; Οι επιχειρηματίες, τα Μίντια, οι δισκογραφικές εταιρείες, οι μανατζαραίοι, η καλλιτεχνική κοινότητα, τα ραδιόφωνα, έχουν το εσωτερικό τους αξιακό σύστημα και διαμορφώνουν τους δικούς του κώδικες.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το περίγραμμα σταματάει. Μπαίνουμε στον πυρήνα. Στο σκοπό που αυτό το άρθρο γράφεται από το tsipasblog.gr. Στον κόσμο της νύχτας, των καλλιτεχνών και των τραγουδιστών στην Ελλάδα, “σύστημα” σημαίνει Κώστας Μπερτάκης. ‘Άντε και ένας-δύο άλλοι. Κανένας άλλος. Σημαίνει και δημιουργία νέων καλλιτεχνιών προϊόντων, αλλά και βελτίωσή των ήδη γνωστών. Μας το έδειξε το παρελθόν του, με τον Παντελίδη και την Πάολα, αλλά και το σύγχρονο γίγνεσθαι σαν “σύστημα” με τον Αργυρό και τον Ιακωβίδη. Και επιφανειακά στολίζεται με λέξεις όπως επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων. Ενώ στην ουσία είναι παραγωγός, δημιουργός, που προάγει την εξέλιξη, και την πρόοδο.

Α, εδώ σταματάμε.

Διαβάστε επίσης : Συνέχεια του ρεπορτάζ-Με ποια κριτήρια θα μπει στο παιχνίδι η νύχτα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.