Ο Σκουπιδιάρης, Ναι, είναι κοινωνικός λειτουργός

Μετά τα ρεζιλίκια που βρώμισαν τον αέρα της σε πολεμική ετοιμότητα Ελλάδος, για να μη ξεχνιόμαστε, το κανάλι που παίζει αυτόν τον εμετό του Big Brother, μίλησε για… ”κοινωνική προσφορά”. Γιατί, όχι; Βγήκε και η κυρία Σία Κοσώνη στην κάμερα μπροστά, καταδίκασε το γνωστό επεισόδιο και καθλαρισε για πάρτη του καναλιού της. 

Γιατί, όχι; Κοινωνική προσφορά κάνουν οι έγκλειστοι… διαγωνιζόμενοι ”παίκτες”, κοινωνική προσφορά καταθέτει και ο παρουσιαστής, μέσα στο κόλπο της κοινωνικής προσφοράς και ο διδάσκαλος των ρηάλιτυ Μικρούτσικος. Κοινωνική προσφορά συνεισφέρουν και όσοι αναμασάνε και σχολιάζουν ό,τι γελοίο σκουπιδαριό παράγεται στον Μεγάλο Αδελφό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μια η αλήθεια. Τα ΜΜΕ δεν κάνουν κανμιά κοινωνική προσφορά. Είναι σκέτο καλαμπούρι να αυτοπαρουσιάζονται ως λειτουργοί της κοινωνίας. Λειτουργός είναι ο σκουπιδιάρης. Ο μαζεύων τα απορρίμματα. Δεν είναι λειτουργός αυτός που κατουράει δημοσίως και λερώνει το δρόμο. Ούτε αυτός που αποπατεί. Και εκείνος που δεν ρίχνει στους κάδους απορριμμάτων ό,τι άχρηστο και επικίνδυνο στη δημόσια υγεία αν εκτεθεί.

Λειτουργός είναι αυτός που κάνει καλό. Υπό αμφισβήτηση αν είναι λειτουργός ο παπάς, ο δάσκαλος, ο δημοσιογράφος, ο μπάτσος, ο δικηγόρος. Λειτουργός σίγουρα είναι ο γιατρός. Όταν θεραπεύει τον ασθενή. Λειτουργός είναι ο πυροσβέστης που σβήνει τη φωτιά στο δάσος. Λειτουργός κυρίως γιατί σώζει το δάσος, όχι το αυθαίρετο.

Λοιπόν. Όταν τα ΜΜΕ ρίχνουν στη μάπα ό,τι έχει θέση μόνο στον καμπινέ, αυτά περί κοινωνικής προσφοράς, να τα λένε μόνο στην πελατεία τους. 

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.