Ο Σκαφτούρος, οι …δουλειές στην Πάτρα και οι απορίες !

Το έγκλημα στην Βοιωτία, στο χωριό Δερβενοχώρια. Μπροστά στα μάτια των οικείων του, έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση του περιβόητου Γιάννη Σκαφτούρου, που θεωρούνταν το όνομα, το μεγάλο όνομα, το κεφάλι, με σημαντικότατο ρόλο, και στην νύχτα, αλλά και στην ημέρα. Και στα δύο μονοπάτια, για να ξέρουμε τι λέμε.. Η φρίκη που απλώθηκε σε πολλά γραφεία. Κι έχεις κάποια μέσα, να πλασάρουν εντυπωσιακά ρεπορτάζ με τίτλους τέτοιους, που υπόσχονται… αποκλειστικότητες και ειδήσεις, διότι… πουλάει. Διότι όλοι περιμένουν να πληροφορηθούν τα νεότερα. Μέχρι και την αστυνομική έρευνα έχουν ξεπεράσει.

Τρομερό. Ο Γιάννης Σκαφτούρος φερόταν ως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από τη λειτουργία γνωστού νυχτερινού μαγαζιού της Πάτρας. Διαβάζεις προσεκτικά τις αράδες μέχρι τέλος και σε πιάνει η απορία. Γιατί σε πιάνει ;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Απορία Ένα. Λένε ότι δεν προέκυπτε ευθεία συμμετοχή του Σκαφτούρου, με την προστασία μαγαζιών της Αθήνας, που εκεί είναι το χρήμα. Γιατί προφανώς δεν τον ενδιέφερε. Γιατί οι δουλειές του ήταν άλλες, ήταν πολύ πιο μεγάλες, είχε πάρα πολλά λεφτά, με ουρά. Άρα, λοιπόν, πως από την άλλη πλευρά, ολόκληρος Σκαφτούρος, θα καθόταν να ασχοληθεί με την νύχτα, την πεθαμένη, της Πάτρας, και με ένα ένα πολύ συγκριμένο μαγαζί.. Προσωπικά δύσκολο μου φαίνεται.

Απορία Δύο. Απέχει πολύ από το να λέω πως έχω την προστασία του Σκαφτούρου, επειδή έχει τύχει να τον δω, ή να του μιλήσω στο τηλέφωνο μια, δυο φορές και να ξέρω κάποιους από την αυλή του… Μέχρι να την έχω στην πραγματικότητα.

Απορία Τρία. Το ότι μιλούσε με ανθρώπους στην Πάτρα, μπορεί να μιλούσε. Πιθανόν πολύ. Δεν λέει κάτι αυτό. Όλοι μιλάνε με όλους. Άλλο μιλάω, άλλο κάνω δουλειές.

Απορία Τέσσερα. Αν δεχτούμε πως όντως είχε αναπτύξει επαφές με την Πάτρα. Πως βρέθηκε προ ημερών στην Πάτρα. Η πρώτη εκτίμηση του Τσίπας Μπλοκ, είναι γιατί θα αποσκοπούσε να μπει στην πολύ πιο σοβαρή και πολύ πιο κερδοφόρα αγορά των βενζινάδικων. Η μπορεί και να ήταν ήδη.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.