Ο “θάνατος” της εστίασης!

Ο "θάνατος" της εστίασης!

Η άρση των μέτρων που ανακοινώνεται για την εστίαση, θα φέρει άπλα τον θάνατο της.

Δεν υπάρχει λόγος να βγαίνεις σαν πελάτης, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξεις σαν μαγαζί και αν ανοίξεις το κανείς για να συντηρήσεις το όνομα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ασφαλώς, η τρυπά στα δημοσιά έσοδα θα είναι τεράστια και αναπόφευκτα η μείωση τζίρου θα μεταφερθεί και στην τροφική αλυσίδα ως ένα σημείο και σε συγκεκριμένους τομείς του εμπορίου (πχ κάβες)

Η ανεργία που θα προκύψει, θα ξεπεράσει στο χώρο της εστίασης το 30-40% και άρα μιλάμε για 200-300χιλ μίνιμουν άνεργους ή εκ περιτροπής εργαζόμενους, οπότε πάλι θα χρειάζονται κρατική ενίσχυση.

Πλην ελάχιστων επιχειρηματιών ή ομίλων που είχαν κάνει κάβα, οι άλλες θα κινδυνέψουν με εξώσεις και αγωγές. Το κράτος θα έπρεπε να προχωρά σε έκτακτες πράξεις μείωσης ενοικίου, ειδάλλως στο χώρο έρχεται χάος. Η αλυσίδα αυτή έφερε και νέα γενιά κόκκινων δάνειων.

Ταυτόχρονα, πάμε για χρόνιες στρατιές άνεργων, αν δεν επανέλθει η κανονικότητα άμεσα, καθώς μετά η οικονομική καταστροφή θα είναι τέτοια που δεν θα επιτρέπει σκέψεις ανοίγματος, αφού η μεσαία τάξη θα ισοπεδωθεί.

-από το facebook του Σωτήρη Γεωργίου

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.