Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ισπανίας σε ρόλο… κατακτητή των ΗΠΑ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ισπανίας σε ρόλο… κατακτητή των ΗΠΑ

O Amancio Ortega θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο Ισπανός κατακτητής των ΗΠΑ του 21ου αιώνα.

Αυτόν το μήνα, το επενδυτικό όχημα του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη των Zara και του ομίλου Inditex SA ολοκλήρωσε μία συμφωνία ύψους 72,5 εκατ. δολαρίων για ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Σικάγου. Κίνηση που έρχεται μετά τις εξαγορές που πραγματοποίησε ο μεγιστάνας κατά τους τελευταίους έξι μήνες και περιλαμβάνουν ένα κτήριο σε κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Ουάσινγκτον και δύο γραφεία στο Σιάτλ μισθωμένα από την amazon.com, συνολικής αξίας 1,1 δισ. δολαρίων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα κεφάλαια που επενδύει στις ΗΠΑ ο Ortega αυξάνουν την αξία της παγκόσμιας αυτοκρατορίας ακινήτων που έχει δημιουργήσει σε πάνω από 13 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires, καθιστώντας τον τον Ευρωπαίο με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Ο Ortega έχει επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική αγορά ακινήτων τα τελευταία έξι χρόνια, αποκτώντας εμβληματικά κτήρια στις ΗΠΑ, όπως το ιστορικό Haughwout Building του Μανχάταν και τον υψηλότερο πύργο γραφείων του Μαϊάμι.

Η οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ έχει καταστήσει τη χώρα έναν δημοφιλή προορισμό για τους ξένους επενδυτές της αγοράς ακινήτων. Οι διασυνοριακές εξαγορές αμερικανικών εμπορικών ακινήτων ανήλθαν σε 94,9 δισ. δολάρια τον περασμένο χρόνο, επίπεδα κοντά στο ιστορικό ρεκόρ, με τους αγοραστές να προέρχονται κυρίως από τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τη Real Capital Analytics.

Η κύρια επενδυτική εταιρεία του Ortega, Pontegadea Inversiones SL, με έδρα τη Λα Κορούνια, πλήρωσε ο Μάρτιο 740 εκατ. δολάρια για τα γραφεία που έχει μισθώσει η Amazon, ενώ η εκτιμώμενη αξία τους από την τοπική κομητεία ήταν στα 550 εκατ. δολάρια.

Πέρα από τις Η.Π.Α., η Pontegadea έχει επενδύσει σε ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ισπανία, εστιάζοντας σε μεγάλες πόλεις, όπως η Μαδρίτη και το Τορόντο. Μία σπάνια κίνηση του δισεκατομμυριούχου, εκτός αγοράς ακινήτων, ήταν η περυσινή του απόφαση να αποκτήσει μερίδιο στην μονάδα της Telefonica SA – Telxius Telecom ΑΕ – καταβάλλοντας 378,8 εκατομμύρια ευρώ (423 εκατομμύρια δολάρια).

πηγή : mononews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.