O Παπαδιαμάντης και ο Snik των “Νέων”

Αλέξανδρος Παπαδοαμάντης-SNIK

Από παιδί τα Σαββατοκύριακα μου άρεσε να διαβάζω τον έντυπο τύπο. Έτσι και σήμερα πήρα να διαβάσω ΤΑ ΝΕΑ.

Στο περιοδικό Down Town που πρόσφερε η εφημερίδα, είχε εξώφυλλο έναν τύπο γεμάτο tatto και έγραφε «το φαινόμενο Snik, ο πιο επιδραστικός Έλληνας ράπερ στην πιο αποκαλυπτική του συνέντευξη».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σκέφθηκα ποιος να είναι αυτός ο Snik κι έτσι πήρα να διαβάσω τη συνέντευξη του. Ολοκληρώνοντας την κατάλαβα γιατί ως κοινωνία βρισκόμαστε σε αυτά τα χάλια.

Ένας άνθρωπος που παράτησε το σχολείο του και τώρα όπως λέει ο ίδιος, μιλάει μέσα από τη «μουσική» του για γκόμενες, πουτάνες, αλκοόλ, καλή ζωή, έχει γίνει κάποιος!

Ο ίδιος μάλιστα, ισχυρίζεται ότι πρέπει να έχει 200IQ και ότι η μουσική του σαρώνει. Αν βεβαίως κάνεις διαβάσει τη συνέντευξη του θα καταλάβει απ´ τη δομή του λόγου του ότι μάλλον -200IQ έχει Κι αν απ´ την άλλη ακούσει τη «μουσική» του, μόνο μουσική δεν είναι αφού 2-3 διαστήματα χρησιμοποιεί όλα κι όλα, απαγγέλλοντας τα κατά τον ίδιο πανομοιότυπο τρόπο κάθε φορά!

Έπειτα από το σοκ που υπέστη από τον «σταρ» Snik, σκέφθηκα ότι σαν χθες 3 Ιανουαρίου το 1911 έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και αναρωτήθηκα: ο σημερινός νέος Παπαδιαμάντης μπορεί να γίνει τόσο επιδραστικός όσο ο Snik, όπως αναφέρεται στο περιοδικό;

Μάλλον όχι! Δυστυχώς ο Snik είναι αυτός που είναι σταρ κι ο σημερινός Παπαδιαμάντης στα αζήτητα! Αυτοί είμαστε σήμερα!

Από το ταπεινό μου μετερίζι, αυτό της πολιτικής, θα είμαι πάντοτε με τον Παπαδιαμάντη και θα προσπαθώ να προβάλω ως παράδειγμα μιας ανώτερης ζωής τον άνθρωπο του πνεύματος και της βαθιάς καρδιάς και καλλιέργειας.

Θα προβάλω και θα υπηρετώ τον άνθρωπο που όπως ο Παπαδιαμάντης είναι παντελώς αδιάφορος για την προβολή του και με ταπεινό τρόπο πορεύεται όσο ψηλά κατά κόσμον κι αν φθάσει.

Η συστολή και καλαισθησία του προσώπου στην αριστερή φωτό ( Αλέξανδρος Παπαδοαμάντης) δείχνει το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης!

Ανδρέας Τζουραμάνης / facebook (04.01.2020)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.