Ο ..κομήτης Μαρίνα Σπανού φέρνει την αλλαγή!

Το πιο hot όνομα στην μουσική σκηνή σήμερα είναι από το πουθενά και σαν κομήτης η Μαρίνα Σπανού! Πως τα κατάφερε μας το εξηγεί ο Σωτήρης Γεωργίου! Διαβάζω κείμενο του στο ecogreennet.gr :

Ξαφνικά βλέπω σε διάφορα ποστ, από πολλές νεαρές γυναίκες βασικά, το τραγούδι «Ταξίδι» που ερμηνεύει η Μαρίνα Σπανού. Γνωρίζετε ότι εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι -και λόγω εκπομπών- αλλά κυρίως γνωριμιών με τον καλλιτεχνικό χώρο και με τη νυχτερινή διασκέδαση. Ποιά είναι αυτή, είναι η πρώτη ερώτηση στον εαυτό μου. Καμία απάντηση. Ακούω το τραγούδι, ωραίος στίχος, αλλά και πάλι δεν δικαιολογεί τον ντόρο που είδα στα σόσιαλ και μάλιστα από άτομα που δεν λες ότι ανήκουν στον πιο κουλτουριάρικο χώρο αλλά στον πιο…ντιριντάχτα και φαντεζί. Ψάχνω λοιπόν λίγο το στόρι. Διαβάζω, μαθαίνω και λέω μπράβο. Μπράβο για πολλούς λόγους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ξαφνικά η Μαρίνα Σπανού παίζει και στα κλαμπ. Έγινε viral στο Τικ Τοκ και ήδη γράφει 1εκ προβολές! Όλα ξαφνικά. Και ναι, Οκ, το Τικ Τοκ σε απογειώνει εύκολα, αλλά δεν μένεις στη κορυφή αν δεν έχεις αξία. Η νεαρή καλλιτέχνης γενικώς καθώς ασχολείται και με την υποκριτική, είναι πραγματικά πολύ ταλαντούχα και μόλις στα 21 της αν δεν κάνω λάθος. Το τραγούδι της δικαίως μπήκε στη playlist πολύ κόσμου αλλά και των κλαμπ και των μπαρ που ψάχνουν κάτι νέο που θα αντικαταστήσει την ξεπερασμένη πια και προκλητική τραπ. Η οποία μεταξύ μας πολύ μας κούρασε και ήμαρτον πια με δαύτη. 

Πάμε όμως στο δια ταύτα. Κυριλέ ποιότητα και κουλτούρα διακρίνω, όπως τα λέω έτσι χαρακτηριστικά και πιο κατανοητά, θυμάστε από τις ραδιοφωνικές μου εκπομπές χρόνια.  Και μ’ αρέσει που τραγούδια με σοβαρό στίχο μπαίνουν στη λίστα κι ας μην κάνουν ουάου με τον ψεύτικο θόρυβο πχ της τραπ ή της προώθησης. Κάτι αλλάζει και αυτό είναι ενθαρρυντικό σε μια μουσική Ελλάδα που άρχισε να χάνει τον δρόμο της και να έχει πέσει στην υποκουλτούρα και ακόμα χειρότερα.

Η Μαρίνα Σπανού είναι η 20χρονη κόρη του ηθοποιού Χρήστου Σπανού και διαγράφει τη δική της πορεία καθώς σπουδάζει στη Δραµατική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου αλλά παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, Διαβάζω ότι ξεκίνησε με μια κιθάρα στην Αρεοπαγίτου! Από τότε μεσολάβησε ένας δίσκος και τώρα ετοιμάζει τον δεύτερο. Πόσα μπράβο; Πολλά, πάρα πολλά. Άξια και με την αξία της. Τι μου θυμίζει; Κομήτη! Τι άλλο μου θυμίζει; Το πως μπήκε ο αείμνηστος Παντελίδης στον χώρο. Από το πουθενά που λέμε, δηλ χωρίς εταιρείες κτλ. Ξεκινάς από την αγάπη του κόσμου και μετά αναγκάζονται και οι εταιρείες και όσοι δεν σε πίστευαν, να σε αγκαλιάσουν.

Η Μαρίνα Σπανού. εκπροσωπεί και μια γενιά καλλιτεχνών που έχουν να πουν κάτι και δεν έρχονται μέσα από την καλλιτεχνική βιομηχανία που επιβάλλει και λανσάρει ότι θέλει, αλλά από την στήριξη του κόσμου που βλέπει κάτι διαφορετικό, όμορφο και πιο αγνό. Έξω από το στημένο, το προκάτ, το ψευτοχαιλίκι και την λεζάντα της κακιάς ώρας και της καταστροφής.

Αυτές τις μέρες έχει γίνει viral και ένα τραγούδι – διασκευή που έκανε, το «Λουλούδι του δρόμου» του Ρους. Γίνεται ήδη χαμός σε μπαρ και κλαμπ με ένα remix του που είναι της μόδας άλλωστε. Το “Λουλούδι Του Δρόμου ” σε remix εκδοχή που έχουν ήδη βγάλει αρκετοί παραγωγοί, είναι hot! Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι είναι hot ένα κομμάτι με ωραίο στίχο, με νόημα, με υγεία και μια καλλιτέχνιδα νέα, σοβαρή και ταλαντούχα.

Άντε μπράβο λοιπόν, να τελειώνουμε με την υποκουλτούρα της τραπ και να μπουν νέα ακούσματα στην μουσική σκηνή και τη νυχτερινή ζωή της Ελλάδας .  Υπάρχουν φυσικά και άλλα νέα παιδιά και σχήματα που φέρνουν αυτή την αλλαγή. Μπράβο!

Μαρίνα Σπανού – Λουλούδι του Δρόμου

Tαξίδι – Μαρίνα Σπανού

Iκαρία – Μαρίνα Σπανού

Παγωτό Φυστίκι – Μαρίνα Σπανού

Πανσέληνος και Τρία Αστέρια – Μαρίνα Σπανού

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.