O Ελληνας Crypto φέσωσε μέχρι και τον πρωθυπουργό του Κατάρ! Πήρε τα χρήματα από τον Αραβα κροίσο για το mega yacht που βρισκόταν στη μαρίνα της Ζέας και άφησε απλήρωτο το πλήρωμα, που τώρα τον αναζητά για εξηγήσεις

«Φαντομάς» έχει γίνει ο Ελληνας crypto Βαγγέλης Τσάπας, που έχει εξαφανιστεί εδώ και δύο εβδομάδες χωρίς κανείς να γνωρίζει αν βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, φεσώνοντας ακόμη και τον εμίρη του Κατάρ. Ο ίδιος, ενώ σε δηλώσεις του υποστηρίζει ότι θα επιστρέψει, δεν προσδιορίζει ούτε τον χρόνο της επιστροφής του, ούτε αποκαλύπτει ποια είναι τα θέματα που τον αναγκάζουν να παραμένει στην κρυψώνα του.

Η «εξαφάνισή» του δεν προκάλεσε ανησυχία μόνο στους κατόχους του ελληνικού κρυπτονομίσματος του οποίου υπήρξε εμπνευστής και τους παίκτες και τη διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού, αλλά εξόργισε και τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι, αφού εταιρεία συμφερόντων του συμμετείχε στη διαχείριση της τεράστιας θαλαμηγού του εμίρη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι εταιρείες που είχαν αναλάβει τη διαχείριση του σκάφους δεν κατέβαλαν μισθούς στους ναυτικούς του «Al Mirqab» του εμίρη του Κατάρ, που ελλιμενίζεται μόνιμα στη μαρίνα της Ζέας. Το πλήρωμα της θαλαμηγού τελικά πληρώθηκε από καταριανή εταιρεία, ενώ ο Τσάπας προκειμένου να μη δώσει συνέχεια στις καταγγελίες του πληρώματος, όπως καταγράφονται από το «ΘΕΜΑ», κάνει λόγο για «ρήτρες εμπιστευτικότητας». Σε σχέση με το ελληνικό κρυπτονόμισμα, δικής του έμπνευσης, η τιμή του οποίου κατρακυλά μετά την «εξαφάνισή» του, υποστηρίζει ότι δεν έχει πουλήσει ούτε ένα, ενώ ισχυρίζεται ότι έχει έρθει σε συμφωνία με νέα ομάδα διαχειριστών που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του.

Επίσης, ανακοινώνει την αποχώρησή του από τον Ιωνικό, ρίχνοντας ευθύνες στο δεξί του χέρι, Χριστίνα Σκέντζιου, την οποία ο ίδιος είχε χρίσει πρόεδρο της ομάδας, υποστηρίζοντας ότι αυτή ευθύνεται για τον θόρυβο γύρω από τη συνεχιζόμενη «εξαφάνισή» του. Μολονότι ο κ. Τσάπας παραμένει μακριά από τις καθημερινές του επαγγελματικές δραστηριότητες επικαλούμενος σοβαρούς προσωπικούς λόγους, θέλησε να μιλήσει στο «ΘΕΜΑ» προκειμένου, όπως είπε, «να αποκαταστήσει την αλήθεια». Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις στην υπόθεση της «εξαφάνισής» του.
Ωστόσο, το όνομα του Βαγγέλη Τσάπα δεν φαίνεται να εμπλέκεται μόνο με το ελληνικό κρυπτονόμισμα και την πρόσφατη αποχώρησή του από τη θέση του CEO της εταιρείας, η οποία το διαχειρίζεται – τουλάχιστον βάσει της τελευταίας ανακοίνωσης της HNC COIN.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», ο Βαγγέλης Τσάπας φέρεται να είναι ο άνθρωπος πίσω από την εταιρεία Conary Holding με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ, η οποία συνεργάζεται με την Alpha Costa Ναυτιλιακές Πρακτορεύσεις. Αυτές οι δύο εταιρείες φέρονται να είχαν αναλάβει για αρκετά χρόνια τη μισθοδοσία και την επιμέλεια των λειτουργικών αναγκών του «Al Mirqab» του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ.

Τα μέλη του πληρώματος του «Al Mirqab», το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη μαρίνα Ζέας, είχαν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και περίπου έναν μήνα, ενώ πρόσφατα τους ανακοινώθηκε ότι απολύονται, διότι το σκάφος πρόκειται να μεταφερθεί σε λιμάνι της Κροατίας με απόφαση των Καταριανών.

Μάλιστα, ήδη στη θέση του Ελληνα κυβερνήτη Βασίλη Σκουρλή τοποθετήθηκε Κροάτης πλοίαρχος, με τους Καταριανούς να έχουν ζητήσει από τις διαχειρίστριες εταιρείες να παραδώσουν, καθώς το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγες ημέρες για Κροατία.

Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον πρώην καπετάνιο του «Al Mirqab» Βασίλη Σκουρλή, ο οποίος ανέφερε ότι οι οικονομικές διαφορές που είχαν προκύψει λόγω της ξαφνικής απουσίας του επιχειρηματία Βαγγέλη Τσάπα καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το Κατάρ.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αποζημιώθηκε από τους Καταριανούς όλο το πλήρωμα, έστω και με καθυστέρηση. Οσο για τις οικονομικές διαφορές της διαχειρίστριας εταιρείας με τους Καταριανούς, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει τις δύο πλευρές», αναφέρει ο κ. Σκουρλής και καταλήγει τονίζοντας ότι «όλοι ψάχνουμε τον Βαγγέλη Τσάπα. Πού είναι; Πρέπει να γυρίσει και να δώσει και σε εμάς εξηγήσεις». Σημειώνεται ότι η μισθοδοσία του πληρώματος του σκάφους φτάνει τα 200.000 ευρώ τον μήνα.

Στην επικοινωνία του «ΘΕΜΑτος» με τον Βαγγέλη Τσάπα, του ζητήθηκε να τοποθετηθεί και επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Ωστόσο εκείνος επικαλέστηκε «ρήτρες εμπιστευτικότητας που έχει υπογράψει με τους Καταριανούς», προσθέτοντας ότι ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να κάνει κάποια δήλωση. Για το ίδιο θέμα δεν θέλησε να μιλήσει ούτε ο συνεργάτης του Σωκράτης Χριστοφοράτος, ιδιοκτήτης της Alpha Costa.

f1_4576170

«Δεν έχω ούτε ένα κρυπτονόμισμα»

Εξαφανισμένος και αντιφατικός ο επιχειρηματίας, μιλά τηλεφωνικά στο «ΘΕΜΑ» και υποστηρίζει ότι παραχώρησε δωρεάν τα Hellenic Coins που του ανήκαν, πως σύντομα θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις του, ενώ προαναγγέλλει την απεμπλοκή του από τον αθλητισμό

Ο Βαγγέλης Τσάπας παραχώρησε συνέντευξη στο «ΘΕΜΑ» απαντώντας στα ερωτήματα σχετικά με την «εξαφάνισή» του. Αποκάλυψε τις προθέσεις του για τις επόμενες κινήσεις του και καταλόγισε ευθύνες σε στενούς του συνεργάτες για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε.

– Κατ’ αρχάς πού βρίσκεστε; Στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;
Από την προηγούμενη Δευτέρα βρίσκομαι εκτός Αθηνών για σοβαρούς λόγους υγείας. Για όποιον ενδιαφέρεται, έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα της μετακίνησής μου, τα οποία μπορώ να προσκομίσω αν χρειαστεί. Αλλά γιατί να χρειαστεί, αφού δεν με ψάχνει κανείς; Φέρ’ ειπείν δεν με έχει καλέσει εισαγγελέας για οποιονδήποτε λόγο. Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες -είναι θέμα χρόνου- θα είμαι κανονικά πίσω στις υποχρεώσεις μου. Θα μπορούσα να είχα επανέλθει νωρίτερα αν δεν είχε γίνει όλο αυτό το πράγμα που ξεκίνησε από το τίποτα. Η δημοσιότητα μού έχει προκαλέσει προβλήματα. Εχω μιλήσει με τον δικηγόρο μου και μου έχει πει να προστατεύσουμε κάποια πράγματα.

– Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά: Εσείς την περασμένη Δευτέρα δεν κλείσατε τα κινητά σας τηλέφωνα και γι’ αυτό σχεδόν αμέσως προέκυψαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι έχετε εξαφανιστεί;
Μισό λεπτό, τα δημοσιεύματα δεν ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης Τσάπας αγνοείται. Εχουν βγει δημοσιεύματα που λένε ότι «παράγοντας της Basket League αγνοείται». Ψευδώς, διότι δεν είμαι παράγοντας της Basket League. Είμαι χορηγός στην ομάδα του Ιωνικού. Εκείνη την ώρα, λοιπόν, το μαθαίνω, θορυβούμαι και αμέσως παίρνω τηλέφωνο, γιατί είναι αθλητικό το θέμα και οι άνθρωποι του Ιωνικού ανησυχούν. Αμέσως, λοιπόν, παρεμβαίνω σε αθλητική ιστοσελίδα και λέω: Παιδιά, είμαι εδώ, έχω κάποια θέματα, θα επανέλθω, ούτως ή άλλως ο Ιωνικός δεν έχει σχέση με εμένα στην καθημερινότητά του, αυτό είναι πασίγνωστο. Φαντάζομαι πως κι εσείς το συζητήσατε και σας το επιβεβαίωσαν κι άλλοι άνθρωποι.

– Το κρυπτονόμισμα HCN παρουσιάζει μεγάλη πτώση παράλληλα με την απουσία σας. Σωστά;
Βεβαίως και παρουσιάζει πτώση, σωστά. Στην οποία εγώ, βέβαια, δεν έχω καμία εμπλοκή. Διότι δεν έχω πουλήσει ποτέ μου ούτε ένα κρυπτονόμισμα.

– Πόσα κρυπτονομίσματα έχετε στην κατοχή σας;
Αυτή τη στιγμή δεν έχω κανένα, διότι μεταβίβασα τα πάντα την περασμένη Παρασκευή δωρεάν, όπως έχω δικαίωμα, δίχως να πάρω ούτε ένα ευρώ για να προχωρήσει το project σύμφωνα και με τη δημοσίευση που έκανε η ομάδα η οποία διαχειρίζεται το κρυπτονόμισμα.

– Τι έχετε να πείτε όμως σε όσους έχουν επενδύσει στο ελληνικό bitcoin, σε όλους εκείνους που ανησύχησαν, τόσο διότι είχατε κλειστά τα τηλέφωνά σας, αλλά και γιατί το νόμισμα παρουσίαζε πτώση;
Ο κόσμος ανησύχησε από τα δημοσιεύματα. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι βασικό όμως: η αγορά κρυπτονομισμάτων -ας την πούμε επένδυση- είναι κάτι τελείως διαφορετικό και εντελώς ψηφιακό. Δεν υπάρχει κάτι σε έγχαρτη μορφή. Μπαίνεις σε μια πλατφόρμα, αποδέχεσαι τους όρους και επενδύεις. Είναι μία πενταετής, μακροπρόθεσμη τοποθέτηση, όπου τα νομίσματα απελευθερώνονται σταδιακά σε βάθος πενταετίας.

Σε καμία περίπτωση η απουσία μου δεν έπαιξε ρόλο στον τρόπο που λειτουργεί το κρυπτονόμισμα. Υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες, κάποια πράγματα που πρέπει να γίνονται από την ομάδα, τα οποία προχωρούν ανεξαρτήτως της δικής μου παρουσίας. Στην Αθήνα είμαι; Στο Μεξικό είμαι; Στη Γουατεμάλα; Πέθανα; Αυτά προχωρούν. Δεν έχουν να κάνουν με εμένα προσωπικά, δεν δουλεύουν έτσι τα νομίσματα.

– Τότε γιατί αυτοί οι άνθρωποι που αγόρασαν τα κρυπτονομίσματα άρχισαν να σας αναζητούν εναγωνίως;
Καταρχάς ποιοι άρχισαν να με αναζητούν; Ηταν 3-4 άτομα που πήραν τηλέφωνο εσάς ή κάποιον άλλον και προφανώς ξεκίνησε μία πίεση του τύπου «τι έγινε, αυτός εξαφανίστηκε, χάσαμε τα λεφτά μας» κ.λπ. Ομως, υπάρχει κάτι που λείπει μετά από τόσες μέρες; Μεσολάβησε η ανακοίνωση της ομάδας του κρυπτονομίσματος και έγινε η ανάληψη της ευθύνης, ακόμη και αν έλειπε κάτι. Αλλά δεν λείπει το παραμικρό. Η τιμή του Hellenic Coin έπεσε βέβαια και γι’ αυτό υπάρχει ανησυχία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, όταν βγαίνουν τέτοια δημοσιεύματα, είναι λογικό να πέφτει η τιμή.

– Δηλαδή ισχυρίζεστε ότι φταίνε τα δημοσιεύματα;
Ασφαλώς. Εσείς τι λέτε να ευθύνεται, το ότι εγώ πούλησα κάτι; Δεν έχω πουλήσει ούτε επρόκειτο ποτέ στη ζωή μου να πουλούσα το παραμικρό. Ποτέ. Δηλαδή πώς να πουλούσα, ενώ δεν έχουμε καν τα νομίσματα; Τα νομίσματα των βασικών μελών της ομάδας διαχείρισης του Hellenic Coin είναι μπλοκαρισμένα, δεν μπορούν να πουληθούν στο ταμπλό. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Φαίνεται από το white paper, δηλαδή το «καταστατικό» των κρυπτονομισμάτων. Ακόμη και αν ήθελα να «ρίξω την τιμή», όπως λένε, δεν μπορώ να το κάνω. Δεν είχα τέτοιου είδους πρόσβαση, τα νομίσματα είναι μπλοκαρισμένα.

Το νέο deal

– Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε την προηγούμενη Παρασκευή, μου είπατε ότι κυνηγούσατε μια μεγάλη συμφωνία που θα ανέτρεπε τα δεδομένα. Κλείσατε αυτό το deal;
Ναι. Πρόκειται για μια ομάδα, δεν είναι ένας ο επενδυτής. Μάλιστα, την άλλη βδομάδα θα αποκαλύψουν την ταυτότητά τους δημοσίως, διότι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Απλώς χρειάστηκε να μεσολαβήσουν κάποιες διαδικασίες. Τους κάναμε ορισμένες μεταβιβάσεις κ.λπ. και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα είναι όλα στα χέρια τους.
Θέλω επίσης να σας πω ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου -αν δείτε στο Ιντερνετ και την τηλεόραση όσες φορές έχω βγει- έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές πως ό,τι αφορά τα κρυπτονομίσματα είναι επένδυση υψηλού κινδύνου και ρίσκου. Δεν βάζουμε χρήματα που δεν περισσεύουν. Σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Και όλοι οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει εκεί -ηλεκτρονικά, το ξαναλέω, γιατί δεν υπάρχει χαρτί- έχουν αποδεχτεί τους όρους ότι είναι μια πενταετής, μακροπρόθεσμη επένδυση, όπου γίνονται κάποια πράγματα, τα οποία όντως γίνονται, δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς οποιονδήποτε πως δεν γίνονται. Ούτε ότι εγώ τα πήρα κι έφυγα, ούτε τίποτα τέτοιο. Ολο αυτό ξεκίνησε από μία τρέλα που είπα. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει από πού έχει ξεκινήσει ο θόρυβος. Είναι γιατί εκείνη θέλει να βλέπει τη φάτσα της στην τηλεόραση, στα κανάλια.

– Αναφέρεστε στην πρόεδρο του Ιωνικού Νικαίας;
Δεν θέλω τώρα να πούμε κάτι και να γράψουμε ονόματα, έχουμε νομικά θέματα. Καταλαβαίνετε ότι αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ζήτημα.

– Ωστόσο, η κυρία Χριστίνα Σκέντζιου είναι άτομο της πλήρους εμπιστοσύνης σας. Ποιος την έχρισε πρόεδρο της ομάδας;
Εγώ την έβαλα, εγώ την προώθησα. Είναι ξεκάθαρο αυτό, ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης μου. Είναι άλλο θέμα το πώς το αντιμετωπίζει η ίδια, δεν με αφορά αυτή τη στιγμή, παραμένει άνθρωπος της εμπιστοσύνης μου.

– Φήμες λένε ότι της δώσατε εντολή να σηκώσει χρήματα από το ταμείο της ομάδας. Η ίδια το διαψεύδει. Εσείς τι λέτε;
Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι ξεκάθαρο απόλυτα. Δεν δίνω εγώ εντολές για να σηκώνονται ή να μπαίνουν λεφτά στο ταμείο της ομάδας. Προσέξτε το αυτό, είναι πολύ κρίσιμο θέμα γιατί επιρρίπτει πολλές ευθύνες στους πάντες.

– Εάν, όπως λέτε, δεν υπάρχει θέμα, τότε γιατί η κυρία Σκέντζιου παραιτήθηκε;
Ελα ντε, πείτε μου εσείς. Εγώ προσπαθώ πάντως. Μίλησα με μία φίλη της, η οποία μάλιστα άρχισε να με ηχογραφεί. Τη ρώτησα αμέσως «γιατί, ρε κορίτσι μου, το κάνεις αυτό;». Εγώ είπα, «ελάτε να τα βρούμε, όποιο πρόβλημα υπάρχει με τη διοίκηση του Ιωνικού να το λύσουμε». Αλλά εκείνη δεν εμφανίζεται. «Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», γράφουν. Για ποιο λόγο;

– Εσείς, κύριε Τσάπα, πότε θα επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας;
Μέσα στις επόμενες ημέρες, δεν μπορώ να πω ακριβώς εάν θα είναι π.χ. Δευτέρα ή Τρίτη. Θέλω πρώτα να τελειώσω με αυτά τα θέματα, τα προσωπικά που έχω και να ηρεμήσω. Επαναλαμβάνω για άλλη μία φορά πως σε ό,τι αφορά τα κρυπτονομίσματα, δεν λείπει το παραμικρό. Το νόμισμα λειτουργεί κανονικά, δείτε τις ανακοινώσεις της ομάδας διαχείρισης που τρέχει το νόμισμα, γιατί δεν μπορώ εγώ να τους παρακάμψω. Το νόμισμα από την περασμένη Παρασκευή τρέχει από τους ανθρώπους της ομάδας, άρα λειτουργεί και δεν τίθεται κανένα θέμα. Κι όπως γράφει η ανακοίνωση, δεν λείπει το παραμικρό. Κάποιοι άνθρωποι πήραν την ευθύνη να το γράψουν αυτό. Σε ό,τι αφορά τα θέματα του Ιωνικού, η ομάδα συνεχίζει κανονικά, δεν υπάρχει καμία ανάμιξή μου στα θέματα της καθημερινότητας, ο σύλλογος τρέχει κανονικά από τους ανθρώπους του. Δεν έχω κάτι άλλο να πω σε αυτό. Δεν μπορώ να πω λείπει ή δεν λείπει κάτι από το ταμείο.

– Με την επιστροφή σας, λοιπόν, θα λυθούν όλα τα θέματα;
Εγώ στον Ιωνικό δεν πρόκειται να ξαναπατήσω μετά τη ζημιά που μου έκαναν.

– Θα φύγετε από την ομάδα;
Δεν έχω λόγο να ξανακάνω το παραμικρό. Τι να κάνω; Εδώ με διαπόμπευσαν, είχα ένα σοβαρό θέμα και με έβγαλαν στα μανταλάκια. «Επιστρέφει εσπευσμένα η πρόεδρος του Ιωνικού», γράφανε. Και τι έγινε που επέστρεψε; Τι έκανε; Να γράψετε ότι θα φύγω από την ομάδα. Να τονίσετε ότι ο τρόπος που το διαχειρίστηκαν οι άνθρωποι της ομάδας μού έκανε τεράστιο κακό και θα φύγω.

almirqab
To «Al Mirqab» θα μεταφερθεί σε λιμάνι της Κροατίας μετά από απόφαση των Καταριανών ιδιοκτητών του

AL MIRQAB – Θαύμα της Nαυπηγικής, με πισίνες, τζακούζι και αντιπυραυλικό σύστημα

Το «Al Mirqab» για τους γνώστες του αντικειμένου θεωρείται ένα από τα θαύματα της Nαυπηγικής. Διαθέτει δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, 12 σουίτες και κόστισε 300 εκατ. δολάρια. Είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας και χαρακτηρίστηκε ως το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes».

althani00
Ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι

Μάλιστα διαθέτει τη δική του σελίδα στη Wikipedia. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Τιμ Χέιγουντ και την εσωτερική διακόσμησή του ανέλαβε ο Αντριου Γουίντς, διακεκριμένος designer θαλαμηγών και γιοτ. Ιδιοκτήτης του πολυτελούς γιοτ δεν είναι άλλος από το μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι, με προσωπική περιουσία κοντά στα 3 δισ. δολάρια. Είναι ένας από τους πιο πλούσιους Αραβες και πρώτος ξάδερφος με τον πρώην εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι. Στο εσωτερικό του «Al Mirqab» οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, αναπαυτικούς καναπέδες, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους του κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων έργα του Βαν Γκογκ και του Πικάσο. Κάθε κρεβατοκάμαρα διαθέτει δικό της μπάνιο, ενώ οι περισσότερες από τις δώδεκα σουίτες διαθέτουν και δικό τους μπαλκόνι στο κατάστρωμα του σκάφους.

Οσον αφορά στην ασφάλεια του σκάφους απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους, το «Al Mirqab» φέρεται να διαθέτει μέχρι και γερμανικό αντιπυραυλικό σύστημα, καθώς και ειδικά ραντάρ εντοπισμού των εχθρικών θέσεων.

Σημειώνεται ότι η αποχώρηση του «Al Mirqab» από την Ελλάδα και τη μαρίνα Ζέας δεν φαίνεται να σχετίζεται τόσο με τις χρονικές καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας του πληρώματος και στις πιθανές οικονομικές διαφορές που φαίνεται να προέκυψαν μεταξύ του Κατάρ και των εταιρειών που διαχειρίζονταν το πλοίο. Στελέχη της μαρίνας Ζέας αποδίδουν την αλλαγή χώρας ελλιμενισμού του σκάφους των 133 μέτρων στις όχι και τόσο καλές σχέσεις του Κατάρ με την ελληνική κυβέρνηση, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για τη συστοιχία των ελληνικών Πάτριοτ και της εμπλοκής στην επένδυση των Καταριανών, σε οικόπεδο 15.000 στρεμάτων, με θέα το Ναυάγιο της Ζακύνθου.

-protothema.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.