Ο εκατομμυριούχος Μητσοτάκης “φυλακίζει” πάλι εκατομμύρια Έλληνες

Κυριάκος Μητσοτάκης

Πήγε να βγει ο Τραμπ στην Αμερική, αλλά πλέον δεν του φτάνει ούτε το ούτως ή άλλως απίθανο 4/4 σε Αλάσκα, Πενσυλβάνια, Β. Καρολίνα και Τζόρτζια -εκτός αν χάσει ο Μπάιντεν στη Νεβάδα, γιατί σε Ουισκόνσιν, Μίτσιγκαν νίκησε- αλλά τουλάχιστον βγήκε ξανά ο ήλιος μετά από μέρες στην Αττική.

Πριν προλάβουμε, όμως, να τον χαρούμε, ο εκατομμυριούχος Μητσοτάκης και οι επίσης με παχυλούς μισθούς αμειβόμενοι λοιμωξιολόγοι και υπουργοί θα “φυλακίσουν” εκατομμύρια Έλληνες, μάλλον μέχρι το καλοκαίρι, αλλά τουλάχιστον πρόλαβα και φωτογράφισα και μικρό βασιλικό κάβουρα, αλλά και αθερίνα μικροσκοπική στην αγαπημένη μου ακτή.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Τραμπ έσπευσε να πανηγυρίσει πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ τα έντιμα Facebook και Twitter έσπευσαν να τον μαλώσουν και οι (αντι)Δημοκρατικοί -οι φιλελέδες των ΗΠΑ, δηλαδή- βρήκαν ευκαιρία να μας κάνουν ένα ακόμα μάθημα για την ηθική.

Ναι, είναι οι ίδιοι που βομβάρδιζαν το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και την πρώην Γιουγκοσλαβία, στο όνομα της δημοκρατίας φυσικά.

Το Twitter λογόκρινε το σχόλιο του Trump ότι οι “Δημοκρατικοί πάνε να κλέψουν τις εκλογές”, υποστηρίζοντας ότι ισχυρίζεται κάτι τέτοιο χωρίς αποδείξεις, όπως μεταδίδει το Reuters.

Να κλέψουν τη νίκη στο 90 ή στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αντίστοιχα, εννοούσε καλέ.

Από την άλλη, το Facebook λογόκρινε το σχόλιο του Trump για “μεγάλη νίκη” αναφέροντας ότι η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται και είναι αδύνατο να γίνουν εκτιμήσεις για τον νικητή.

Πάλι, τον παρεξήγησαν τον πρόεδρο. “Κερδάμε αδέρφια” ήθελε να πει, όπως κι εδώ κάποτε μια ψυχή.

Πάντως, δεν θυμάμαι ούτε ένα άλλο περιστατικό παρέμβασης από το Facebook ή το Τwitter σε πολύ χειρότερα σχόλια πρωθυπουργών και προέδρων.

Και να ήταν μόνο αυτό. Τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο κατηγορούν για ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη τον Trump.

Όπως, για παράδειγμα, ότι τα έκανε θάλασσα με την πανδημία.

Λες και άλλες μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία τα πήγαν μια χαρά, λες και η Ευρώπη δεν τα έχει πάει χειρότερα από τις ΗΠΑ συνολικά.

Λες και στην Ελλάδα που κινδυνεύουμε να είμαστε σε καραντίνα για άλλον μισό χρόνο, μετά το δίμηνο της άνοιξης που τα πήγαμε καλά, προστατεύοντας δήθεν τον κόσμο από τον κορωνοϊό και καταδικάζοντας τον σε φτώχεια, πείνα, κατάθλιψη και ένα σωρό άλλες ψυχικές και σωματικές ασθένειες εξαιτίας του εγκλεισμού.

Το μέτρο της καραντίνας είναι σαν να έχεις πονοκέφαλο και να κόβεις το κεφάλι σου. Θα φανεί εν καιρώ αυτό.

Ήδη, στην Ελλάδα ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται το 80% των χειρουργείων (είναι επειδή κόπτονται για τη δημόσια υγεία), ενώ αμφιβολίες εκφράζονται και στη Βρετανία για τη δυνατότητα του NHS να περιθάλψει κι άλλους ασθενείς, πλην αυτών με κορωνοϊό, όπως αναφέρει το Skynews.

Αν και ο καθηγητής και εθνικός διευθυντής Υγείας Stephen Powis έσπευσε να καθησυχάσει τους πάντες, υποστηρίζοντας ότι το ΝΗS μπορεί να περιθάλψει όποιον έχει ανάγκη, η ανησυχία εξακολουθεί να υπάρχει μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας ασθενοφόρων δυτικής Αγγλίας, που ζητάει από τον κόσμο να καλεί σε βοήθεια μόνο για περιστατικά απειλητικά για τη ζωή ενός ασθενή.

Το NHS είχε πάρει εντολή τον Απρίλιο να σταματήσει όλα τα μη επείγοντα χειρουργεία, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το πρώτο κύμα του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Powis υποστήριξε ότι αυτή τη φορά όλες οι θεραπείες θα γίνουν κανονικά, εξηγώντας ότι “τον Απρίλιο η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού ήταν ραγδαία και χρειαζόμασταν χώρο”.

Ο ίδιος παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι “σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπου ο ρυθμός μετάδοσης είναι πολύ υψηλός, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στο NHS και λιγοστεύουν οι κλίνες, οπότε σε μερικές περιπτώσεις θα πρέπει να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις και να κάνουμε θεραπεία επιλεκτικά”.

Η Nick Credland, πρόεδρος του Βρετανικού Οργανισμού Εντατικολόγων, πιστεύει επίσης ότι όσο τα κρούσματα θα αυξάνονται, θα υπάρξει ανάγκη να ακυρωθούν μη επείγοντα χειρουργεία.

“Κανένας, ούτε γιατρός, ούτε νοσοκόμα δεν θα ήθελε να υποφέρουν ασθενείς επειδή δεν θα έχουν πρόσβαση στο NHS για θεραπεία ρουτίνας” δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας, όμως, ότι “το ΝΗS δεν έχει ανεξάντλητες υποδομές, ούτε απεριόριστο προσωπικό, το οποίο καλείται να διαχειριστεί έναν μαζικά αυξανόμενο όγκο ασθενών”.

Σύμφωνα με την ίδια, οι περισσότερες εισαγωγές γίνονται στη βόρεια Αγγλία και θα πρέπει άλλες περιοχές να επωμιστούν κάποιο από το φορτίο που τη βαραίνει.

Η πραγματική είδηση της ημέρας είναι, βέβαια, ότι έφαγε 12 μήνες με αναστολή καθηγήτρια, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Δυστυχώς, συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα και έρχεται ένα -τουλάχιστον- εξάμηνο εγκλεισμού με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ψυχοσωματική υγεία εκατομμύρια Ελλήνων που θα βλέπουν από την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή να τους κάνουν μαθήματα πολιτικής ορθότητας, δηλαδή, ότι πρέπει να ζουν με 500 (και βγάλε) ευρώ τον μήνα και να βγαίνουν από το σπίτι τους, δίνοντας λογαριασμό για το πού πάνε στους εκατομμυριούχους που θησαυρίζουν από τη δυστυχία τους.

Σχεδόν 200 χρόνια μετά το 1821, αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ελλάδα είναι μία νέα επανάσταση.

Έστω κι αν αυτή είναι να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους εκατομμυριούχους που θησαυρίζουν με τη δυστυχία μας. Ακόμα και εξ ανάγκης μετά από ένα σημείο, αυτό θα είναι αναπόφευκτο.

There is no alternative, που λέγανε οι φιλελέδες το 2010 και λένε και σήμερα λοιμωξιολόγοι και πολιτικοί.

Αυτό που θα καταλάβουν σύντομα είναι ότι το νόμισμα έχει κι άλλη όψη.

To 2015 η δουλειά έμεινε στη μέση. Αλλά το έργο έχει πολλά επεισόδια ακόμα.

Mπορεί να έχει δίκιο και ο Άρης, Πιτσιρίκο, και ο σοσιαλισμός να έρχεται.

Σαν ένα μικροσκοπικό κυματάκι ακόμα στα ανοιχτά της θάλασσας, που διασχίζοντας την απεραντοσύνη της θα γίνει ένα υδάτινο βουνό και θα ισοπεδώσει τον ψεύτικο και άδικο κόσμο που φτιάξαμε οι άνθρωποι.

-από pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.