Ο Αύγουστος, οι ειδήσεις και η βράβευση Φιντιρίκου

3 Αυγούστου σήμερα και σύμφωνα με τον αφορισμό του Ουμπέρτο Έκο, έχουμε μπει στον μήνα που δεν υπάρχουν ειδήσεις. Δεν είναι και πολύ κακό αυτό λαμβάνοντας υπόψη την παλαιά αγγλοσαξονική διάσταση της επικαιρότητας σύμφωνα με την οποία no news, good news

Αλλά αυτό είναι αλήθεια. Όσοι αποπειράθηκαν να γράψουν «καλές ειδήσεις» απέτυχαν. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός κάποτε βρήκε χορηγό μια τράπεζα και έκανε ένα δελτίο διάρκειας ενός λεπτού για τα καλά νέα της οικονομίας. Την τρίτη ημέρα άρχισε να μεταδίδει ειδήσεις για την καταβολή των επιδομάτων γέννας και μητρότητας. Οι άλλες καλές ειδήσεις για την οικονομία είχαν τελειώσει. Η αφορούσαν πελάτες άλλων τραπεζών.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Διότι κακά τα ψέματα, ποιος ενδιαφέρεται για καλές ειδήσεις; Και τι είναι καλή είδηση; Αν ας πούμε για παράδειγμα το χρηματιστήριο ανέβει στις 9.000 μονάδες από τις 900 που δεν φτάνει σήμερα, η πρώτη αντίδραση θα είναι η επισήμανση των κινδύνων από τη μεγάλη άνοδο.

Να, όμως, και κάτι ευχάριστο, που μας ενδιαφέρει, που θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Σίγουρα. Το διαβάζω ήδη και μου αρέσει πολύ. Το ευχάριστο, το πολύ ευχάριστο είναι η βράβευση του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου, από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Ο φιλανθρωπικός οργανισμός έδειξε ότι η συνεισφορά του, που τους έχει πάρει πάρα πολλά πράγματα, που έχει κάνει πάρα πολλές ευχές σε πάρα πολλά παιδάκια με καρκίνο, δεν είναι κάτι απόμακρο, ξένο, αδιάφορο.

Μιλάει το βίντεο :

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.