Ο αποχαιρετισμός του μαφιόζου Ρομάν

Ο Πούτιν έφαγε από το αγγλικό πρωτάθλημα το κολλητάρι του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν υπήρχε χώρος για κάθε Ρώσο ολιγάρχη. Ο μεγαλομέτοχος της λονδρέζικης Τσέλσυ, που έχασε στα πέναλτυ από την Λίβερπουλ το κύπελλο Αγγλίας, υποχρεώθηκε να βγάλει στο σφυρί την ομάδα.

Δεν έχει ξαναγίνει. Λιγότερο από ένα δις είχε εξαγοραστεί το δημοφιλέστερο ίσως κλαμπ στον κόσμο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και το πακέτο μετοχών της Τσέλσυ κόστισε περισσότερο από 4 δις αγγλικές λίρες. Παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Αμερικάνος μεγιστάνας Τοντ Μπαίηλυ είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κάτι μεταξύ του Πανιωνίου και του ΟΦΗ ήταν για δεκαετίες στην Αγγλία η Τσέλσυ πριν την πάρει χρεοκοπημένη, το 2003, ο τότε 37χρονος Ρομάν Αμπράμοβιτς. Στην Ιστορία της είχε μονάχα ένα τίτλο, ένα πρωτάθλημα το 1955, ένα χρόνο πριν γεννηθεί το ορφανό φτωχόπαιδο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Χωρίς πολλά λόγια, με ιδιοκτήτη τον Αμπράμοβιτς η Τσέλσυ έγινε η πιο πετυχημένη ομάδα στην Αγγλία! Στα 19 χρόνια που ήταν αφεντικό ο μαφιόζος ουκρανικής καταγωγής Ρώσος η Τσέλσυ κατέκτησε δυο τσάμπιονς ληγκ, πέντε πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα Αγγλίας.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.