Ο Άδωνις Γεωργιάδης «μπαλαντέρ» των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ το 2027 απέναντι στην υποψηφιότητα Χατζηδάκη

To χθεσινό (1/9) άρθρο του ΒΝ με τις διεργασίες στη ΝΔ και το Μαξίμου και την ύποπτη κίνηση του Μητσοτάκη να στείλει τον Δένδια στην Προεδρία της Δημοκρατίας είχε μεγάλη απήχηση γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε το αποκαλυπτικό παρασκήνιο.

Δένδιας – Τζιτζικώστας αποχωρούν από την υπόθεση αρχηγία

Όπως είπαμε, ο Νίκος Δένδιας φεύγει από την εξίσωση της αρχηγίας στη ΝΔ, όπως έφυγε και λίγους μήνες πριν ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος θα βρεθεί Επίτροπος στην Κομισιόν.
Έτσι δύο διεκδικητές της αρχηγίας έχουν αποσυρθεί δια της αξιοποίησής τους σε υψηλές θέσεις.
AdvertisementΑνοίγει ο χώρος για τον Κωστή Χατζηδάκη που προσπαθεί να κάνει συμμαχίες σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο επιχειρηματικό.
Μέχρι τώρα έχει πρόσωπα που τον ακολουθούν και βρίσκονται σε όλο το φάσμα της κυβέρνησης, σε οργανισμούς αλλά και μέσα στο κόμμα. Όμως, σε μία ανοικτή διαδικασία δεν φτάνει μονό αυτό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ποιο σχήμα θα κινηθεί απέναντι στον Κωστή Χατζηδάκη

Όμως, είναι σίγουρο ότι θα κινηθεί και άλλο πρόσωπο, με τις πληροφορίες να λένε ότι υπάρχει περίπτωση να εκδηλώσει ενδιαφέρον και να τεθεί απέναντι στον Κ. Χατζηδάκη πρόσωπο με κεντρώα χαρακτηριστικά, πετυχημένο κυβερνητικό έργο και προφίλ και διακομματική αποδοχή. Μάλιστα, το καινούριο στοιχείο είναι ότι δίπλα από αυτό το πρόσωπο έχει δείξει να το προτιμάει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο Γεωργιάδης όπως το 2016

Ο οποίος, όπως φαίνεται, θα παίξει ένα είδους μπαλαντέρ και στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν το 2027, όπως έπαιξε και το 2016 όταν συμφώνησε να στηρίξει τον Κ. Μητσοτάκη και έτσι να γίνει αντιπρόεδρος της ΝΔ και «μόνιμος» υπουργός των κυβερνήσεων του.
Σε αυτές τις συμφωνίες φαίνεται να θέλει να παίξει ρόλο και ο υπουργός Μάκης Βορίδης αλλά δεν θεωρείται από κάποιες πλευρές αξιόπιστος.

Ποιοι δεν θα στηρίξουν Χατζηδάκη

Το σχήμα που θα αντιπαρατεθεί στον Κωστή Χατζηδάκη, έχει ένα μεγάλο κύκλο υποστηρικτών μέσα στη ΝΔ αλλά και σε μεγάλους επιχειρηματικούς κύκλους.
Όμως, φαίνεται ακόμα και ο Νίκος Δένδιας να το υποστηρίζει μη δεχόμενος να παράσχει υποστήριξη στον Κ. Χατζηδάκη, σε ένα πρόσωπο δηλαδή που με τις κινήσεις του έχει αμαυρώσει τη δεύτερη θητεία της ΝΔ και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την απώλεια αρκετών μονάδων στα ποσοστά της ΝΔ.
Οι αποκλειστικές πληροφορίες του ΒΝ λένε ότι το σχήμα που θα βγει απέναντι στον Χατζηδάκη θα το στηρίξει πολύ και ο πρώην διευθυντής του Πρωθυπουργού…

Σε αποδρομή ο Μητσοτάκης, ενδιαφέρεται για την Ευρώπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουμε πει, διανύει την περίοδο της αποδρομής του. Το κόμμα βρίσκεται σε πορεία καθίζησης και παραμένει στην επιφάνεια λόγω της ξεκάθαρης αδυναμίας της αντιπολίτευσης να ορθώσει πολιτικό λόγο.
Η Κεντροαριστερά βρίσκεται σε πορεία ανασύνθεσης και ο κόσμος θέλει να δει ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση.
Είναι σίγουρο ότι δεν εμπιστεύεται τον Κασσελάκη των διακοπών και της επίδειξης του πλούτου του, όπως επίσης δεν εμπνέεται από το λόγο του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ ο οποίος θυμίζει παλιές εποχές και μάλιστα δεν έχει διατυπώσει ούτε μία ξεκάθαρη θέση σε κάποιο τομέα.
Η ΝΔ παρά τη φθορά θα καταφέρει να βγει πρώτο κόμμα, όμως, δεν θεωρούμε ότι επιτρέπεται να βάλει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές και με αβέβαιο αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικά απίθανο να αποκτήσει αυτοδυναμία η ΝΔ. Οπότε θα υπάρξει ο συμβιβασμός της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και όταν γίνει αυτό, τότε ο Μητσοτάκης θα φύγει από την αρχηγία της ΝΔ και θα πάει στην Ευρώπη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.