Νύχτα καληνύχτα! Τα ξαναλέμε το 2021

Νύχτα καληνύχτα! Τα ξαναλέμε το 2021

Σας τα λέω τόσο καιρό. Μην ακούτε αυτά που λένε. Μην παίρνετε στα σοβαρά αυτά που διαβάζετε. Ό,τι γράφετε σχετικά με το πότε θα ξαναγίνουν αγώνες στα γήπεδα της νύχτας είναι μπαρούφες. Παραμύθια για μεγάλους. Ψέματα χοντρά. Όνειρα πλαστικά. Φαντασίες κατασκευασμένες. Ελπίδες φρούδες. Πότε, τελικά, θα ξαναδούμε την νύχτα ζωντανή; Άγνωστο. Εδώ είμαστε. Στο άγνωστο. Και στο άγνωστο θα παραμείνουμε.

Για αυτήν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε λέξη, στο σημερινό του διάλεγμα. Αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι δεν είναι και πολύ σημαντική για τη χώρα μας…αφού μόνο χιλιάδες εργαζόμενοι σε εκατοντάδες μπαρ, κλαμπ, μουσικές σκηνές και μεγάλες πίστες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την νύχτα. Και επομένως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ προέρχεται από αυτήν.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα πως κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές.

Το “θετικό” είναι πως στις 4 Μαΐου ανοίγουν οι εκκλησίες που είναι η “βαριά” βιομηχανία της χώρας, και θα γεμίσουν τα παγκάρια που τόσο καιρό έμεναν άδεια, ενώ θα μπορούν οι πιστοί και οι άπιστοι να εκφράσουν την πίστη τους στον Θεό, που, ας μην κοροϊδευόμαστε, είναι πια η μόνη μας ελπίδα.

Άλλη “θετική” εξέλιξη. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις 4 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς να στέλνουν SMS, οπότε δεν θα χρειάζεται πια να στέλνετε SMS ότι πάτε στη δουλειά σας. Αν και, ούτως ή άλλως, δεν θα χρειάζεται, αφού θα απολυθείτε όλοι πολύ σύντομα και δεν θα έχετε δουλειά, οπότε δεν θα υπάρχει λόγος να βγαίνετε από το σπίτι σας, να κάνετε περιττές μετακινήσεις και να κολλήσετε κάναν ιό.

Επανέρχομαι στο κομμάτι νύχτα. Ακόμα κι αν πάρει την κατηφόρα ο δείκτης της διασποράς της νόσου φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο στο να ξαναπάρει άμεσα μπρος, διότι πιθανόν να φουντώσει η πανδημία. Γιατί;

1.Στα κέντρα τραγουδιστές, προσωπικό, θαμώνες κι άλλοι στο χώρο θα φοράνε μάσκες και γάντια; Στη διάρκεια της βραδιάς, ανάβει το κέφι, όλοι έρχονται πιο κοντά, πέφτουν εναγκαλισμοί, βγαίνουν γούστα, και όλος αυτός ο συνδυασμός θα μοιάζει με ναρκοπέδιο, από ιατρικής άποψης.

2.Κίνδυνος θάνατος είναι ο θαμώνας μετά την νυχτερινή του έξοδο, όταν θα επιστρέψει στην οικία του. Στην οικογένεια του. Πιθανός φορέας στα μέλη της οικογένειας του.

Κι αφού είμαστε σ΄ αυτό το σημείο, ποια είναι η θέση του TsipasBlog για την νύχτα; Πότε θα ανοίξουν οι “ναοί” της; Τον Δεκέμβριο και με προϋποθέσεις. Γιατί όπως προείπα, το οποίο το λένε και οι “ειδικοί”, ο κορωνοϊός μπορεί να επιστρέψει τον χειμώνα. Και τούτο είναι πολύ πιθανόν. Είναι φανερό, λοιπόν, πως οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και αν τελικά επιβεβαιωθούν, την ξεχάστε την νύχτα για το 2020. Την καληνυχτίζετε, την φιλάτε!

Για να το κλείσω και κρατήστε το. Όπως έγραψε και μια φίλη μου και γνωστή δημοσιογράφος στο facebook, θα έρθουν τα πάνω- κάτω στη νυχτερινή ζωή. Πρώτα της Αθήνας, που γίνεται το “χοντρό παιχνίδι” και μετά της υπόλοιπης Ελλάδας, θα προσθέσω εγώ. Δεν θα έχουν καμία σχέση τα μπουζούκια και τα κλαμπ που ήξερες και, βεβαία, θα αλλάξουν τα μεροκάματα και τα άτομα που θα δουλεύουν μέσα. Δεν θα είναι δυστυχώς ωραία, όπως ήμασταν, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Όλων μας οι ζωές προσαρμόζονται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αλλιώς ας πάμε όλοι με σειρά προτεραιότητας στα κομμάτια.

Διαβάστε επίσης : Τραγουδιστές αλλάζουν δουλειά

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.