Νταν Πένια: Ο «συμβουλάτορας» των κροίσων που έφτιαξε μια περιουσία 50 δισ. δολαρίων

Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους «coach για δισεκατομμυριούχους» – Πως κατάφερε να οδηγήσει πολλούς επιχειρηματίες στην κορυφή.

Στον 21ο αιώνα, με τη συνεχή εξέλιξη του Διαδικτύου και της τεχνολογίας είναι πράγματι, αρκετά δύσκολο για έναν επιχειρηματία που ανήκει στο κλαμπ των εκατομμυριούχων να καταφέρει να διατηρήσει την περιουσία του για χρόνια. Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι με μία μόνο λάθος κίνηση, έχασαν τον τίτλο του super rich. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σύμφωνα πάντως, με τα όσα μεταδίδει το therichest, ο μεγαλοεπιχειρηματίας, Νταν Πένια, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων. Με τις γνώσεις και την εμπειρία του έχει δημιουργήσει προσωπική περιουσία αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πώς τα κατάφερε

Γεννημένος στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα το 1945, ο Νταν Πένια έλαβε πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων το 1971. Είναι οικονομικός αναλυτής, φιλάνθρωπος, συγγραφέας, σύμβουλος και επιχειρηματίας. Συχνά, χαρακτηρίζεται ως ο «γκουρού των επιχειρήσεων» αφού είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους coach για δισεκατομμυριούχους όλων των εποχών. Είναι γεγονός πως με τις γνώσεις και τις συμβουλές του, ο Νταν Πένια έχει καταφέρει να οδηγήσει πολλούς επιχειρηματίες στην κορυφή. 

Η λαμπρή καριέρα

Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, ο Πένια ασχολήθηκε αρχικά με το real estate. Εργάστηκε ως πωλητής για μερικά χρόνια στην Paine, Webber, Jackson & Curtis και Bear Stearns and Co, μια επενδυτική τραπεζική εταιρεία στη Wall Street. Λίγο αργότερα, ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Kennedy Industrial Inc., μιας εταιρείας με εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων εκείνη την εποχή, καθώς και πρόεδρος της JPK Industries Inc, μιας εταιρείας εξερεύνησης, γεώτρησης, παραγωγής και διύλισης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στην ιστοσελίδα του, αναφέρεται ότι χάρη στις γνώσεις και την επαγγελματική του εμπειρία βοήθησε την JPK να δημιουργήσει έσοδα αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη θέση του προέδρου της Great Western Resources Inc., μιας φυσικής με έδρα το Τέξας εταιρείας πόρων που επικεντρώθηκε στην εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και στην εξόρυξη. Ίδρυσε την εν λόγω εταιρεία το 1982 με κεφάλαιο μόλις 820 δολάρια και το 1984 εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σχεδόν ωστόσο, μία δεκαετία αργότερα, οι μέτοχοι αποφάσισαν να τον απολύσουν. Εξοργισμένος από τις εξελίξεις, ο Πένια κινήθηκε δικαστικά. Μήνυσε την εταιρεία για την απόλυσή του. Τελικά, κατάφερε να κερδίσει την υπόθεση, αλλά και 3,3 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Με το εν λόγω χρηματικό ποσό, δημιούργησε την Guthrie Group, μια επενδυτική κοινοπραξία που ειδικεύεται στη διευκόλυνση συναλλαγών ακίνητης περιουσίας υψηλής ποιότητας, ενέργειας και εξόρυξης φυσικών πόρων.

Στον Νταν Πένια έχει δοθεί το παρατσούκλι «ο κροίσος των 50 δισ. δολ» διότι ο ίδιος συνδέεται στενά με το Quantum Leap Advantage (QLA). Πρόκειται για ένα σύστημα αυτοκυριαρχίας που εκπαιδεύει τα άτομα να επιτύχουν τους στόχους τους. Ο Πένια δίδαξε το εν λόγω σύστημα σε πολλούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο για σχεδόν 30 χρόνια. Αν και ο ίδιος δεν είναι δισεκατομμυριούχος, ο Πένια έλαβε το συγκεκριμένο παρατσούκλι, επειδή έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να κερδίσουν δισεκατομμύρια δολάρια. 

-newmoney.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.