Στο νησί των ανέμων, την εργατική νομοθεσία την πήρε ..ο άνεμος

Οι αναγνώστες είναι παντού. Ακόμη και στην Μύκονο, που παρεμπιπτόντως δεν έχουμε πάει ποτέ.

 Τι μάθαμε και τι μας έστειλαν ;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

“Συνέχεια αυθαιρεσιών στη Μύκονο, και καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας

Σε ότι αφορά την τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, από καταστηματάρχες του νησιού.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδος, ύστερα από έλεγχο σε πολύ γνωστό εστιατόριο του νησιού, βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα και το κατάστημα σφραγίστηκε για 48 ώρες από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Για το ίδιο, πολύ γνωστό εστιατόριο έχουν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες από τους εργαζόμενους για αυθαίρετη, καταχρηστική, απειλητική αλλά ακόμη και βίαιη συμπεριφορά από τον ιδιοκτήτη που κατέχει το 50% της επιχείρησης , καθώς και για τους 2 γιούς του, και έχουν υποβληθεί από τους εργαζόμενους, μηνύσεις σε βάρος του. Πλέον τους εκβιάζει να ανακαλέσουν τις καταγγελίες αλλιώς δεν θα προχωρήσει σε πληρωμές τους.

Την περασμένη Τετάρτη, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και συγκεκριμένα σε δικαστήριο της Σύρου, οι ιδιοκτήτες που κατέχουν το 50% της επιχείρησης μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

Στο πλευρό των ιδιοκτητών αυτών, τάχτηκε και το σύνολο των εργαζομένων, προσερχόμενοι στο δικαστήριο για να αναζητήσουν το δίκιο τους.

Δυστυχώς, όλως περιέργως, και αντίθετα σε κάθε έννοια λογικής και τήρησης της νομιμότητας, δεν εισακούστηκαν από το δικαστήριο, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να δίνει τη διεύθυνση της επιχείρησης στον ιδιοκτήτη των συνεχών παραβιάσεων του νόμου και ασκούντα βίαιη και καταχρηστική συμπεριφορά στους εργαζόμενους του εστιατορίου.

Και επειδή ο λύκος, το χούι δεν το κόβει, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ο ιδιοκτήτης, αναλογιζόμενος ότι δεν τον αγγίζει ο Νόμος και η Δικαιοσύνη, συνέχισε να αυθαιρετεί.

Το Σάββατο, για να εκδικηθεί τους εργαζόμενους που προσήλθαν στο δικαστήριο και αναζητούσαν το δίκιο τους, τους ανακοίνωσε με κάθε μεγαλοπρέπεια ότι θα τους απολύσει και τους απείλησε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να υποβάλλουν μηνύσεις και ο ιδιοκτήτης να συλληφθεί και να βρεθεί στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου.

Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί στα δικαστήρια της Σύρου, με τους εργαζόμενους να ελπίζουν ότι αυτή τη φορά θα βρουν το δίκιο τους”.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.