Νέο ρεκόρ ξένων τουριστών βλέπει φέτος η Ρόδος

Μεγάλη άνοδο της τουριστικής ζήτησης, με την αύξηση στις κρατήσεις για τους επόμενους μήνες να αγγίζει ήδη το 10%, βλέπουν οι ξενοδόχοι της Ρόδου. Με βάση τη δυναμική που καταγράφει ο προορισμός φέτος, κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Το νησί δοκιμάστηκε πέρσι από μεγάλες πυρκαγιές στην “καρδιά” της καλοκαιρινής σεζόν, στα τέλη του Ιουλίου, με τουρίστες να απομακρύνονται από φλεγόμενες περιοχές, υλικές ζημιές σε δεκάδες ξενοδοχεία, ακυρώσεις από τους tour operator τον Αύγουστο και ένα μεγάλο πρόγραμμα προβολής για την επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης στο νησί.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Φέτος οι επιχειρηματίες του τουρισμού στο νησί βλέπουν την ζήτηση να κινείται σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι tour operators συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμά τους. Όπως λένε οι πληροφορίες, οι υλικές ζημιές έχουν αποκατασταθεί.

Σημειώνεται πως την 1η Μαρτίου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου “Διαγόρας”, το πρώτο τσάρτερ της νέας χρονιάς από το Βερολίνο, εγκαινιάζοντας τη φετινή τουριστική περίοδο που ξεκινά αρκετά νωρίς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του χώρου, η τουριστική κίνηση στο νησί αναμένεται να γίνει αισθητή μετά τις 25 Μαρτίου, οπότε ανοίγει και η πλειονότητα των καταλυμάτων, με πολλούς τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και το Ισραήλ.

Παρά τις περσινές ακυρώσεις πτήσεων λόγω των πυρκαγιών και την υστέρηση στην επιβατική κίνηση που ακολούθησε, η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο για τον τουρισμό του νησιού. Όσον αφορά τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις ανά αεροδρόμιο πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, η Αθήνα παρέμεινε στην πρώτη θέση με 9,7 εκατ. επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση +2,1 εκατ./+27,9% σε σύγκριση με το 2022. Ακολούθησε το Ηράκλειο με 3,6 εκατ. επιβάτες καταγράφοντας αύξηση +193 χιλ./+5,7% ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ρόδος με 2,6 εκατ. επιβάτες καταγράφοντας αύξηση +75 χιλ./+2,9%.

Οι ξενοδόχοι περιμένουν φέτος και το “Ρόδος Pass” για την ενίσχυση του τουρισμού. Το πρόγραμμα που προσφέρει δωρεάν διαμονή 7 ημερών στο νησί της Ρόδου. Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του νησιού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023, μέσω της τόνωσης του τουρισμού. Το δικαιούνται φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία της Ρόδου που εκκενώθηκαν λόγω των πυρκαγιών. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν χρήση της δωρεάν διαμονής τους σε δύο περιόδους: Εαρινή: 29 Μαρτίου 2024 έως 31 Μαΐου 2024 Φθινοπωρινή: 1 Οκτωβρίου 2024 έως 15 Νοεμβρίου 2024.

-capital.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.