Νεκρή πόλη και η Αθήνα τα μεσάνυχτα, μετά τα νέα μέτρα

Νεκρή πόλη και η Αθήνα τα μεσάνυχτα, μετά τα νέα μέτρα

Στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι

Εφαρμόστηκαν χθες για πρώτη φορά στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Αττική, τα μέτρα για τον κορονοϊό, όπου εστιατόρια μπαρ και όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατεβάζουν ρολά στις 12 το βράδυ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η Αθήνα θύμιζε άλλες παλαιότερες μαύρες εποχές, όπου με διατάγματα απαγορευόταν η κυκλοφορία την νύχτα. Τα καταστήματα κατέβασαν ρολά, οι υπάλληλοι μάζεψαν τραπέζια και καρέκλες και οι πελάτες πήραν τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι, από νωρίς.

Αυτό όμως σημαίνει νέες εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που χάνονται. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, από το σύνολο 330.000 εργαζομένων στο χώρο της εστίασης, υπολογίζεται ότι ήδη σε 100.000 έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις, αλλά τώρα με τα νέα μέτρα θα προστεθούν πολλοί περισσότεροι. Οι εκτιμήσεις για τον χειμώνα είναι μαύρες καθώς υπολογίζεται, ότι τουλάχιστον τα 2/3 των εργαζομένων στην εστίαση θα βρεθούν στον «αέρα». Οι φορείς του κλάδου σημειώνουν ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση, που δεν είχαν βιώσει ούτε στις σκληρότερες μνημονιακές ημέρες. Και φυσικά η κρίση χτυπά και όλες τις συναφείς δραστηριότητες.

Τα στοιχεία από την εστίαση, δείχνουν πτώση του τζίρου στο διάστημα Απριλίου- Ιουνίου κατά 59% και φυσικά με τα νέα μέτρα ο εφιάλτης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος.

crashonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.