Νέες εξελίξεις – Τέλη Απριλίου ΤΕΝΕΡΓ και Μυτιληναίος – Κάτι σχεδιάζει ο Ελλάκτωρ, προετοιμάζονται Attica bank και Κόκκαλης

Ο Ελλάκτωρ ετοιμάζει τους επόμενους μήνες κάποιο μεγάλο deal.. – Το deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής αντί για 16 Απριλίου μετατίθεται έως τέλη Απριλίου 2024.

Θα εστιάσουμε σήμερα σε μικρές περιεκτικές ειδήσεις που… θα μας απασχολήσουν προσεχώς…

…διά χειρός Hλία Τσίπα

1)Το deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής αντί για 16 Απριλίου μετατίθεται έως τέλη Απριλίου 2024.
Η μετάθεση σχετίζεται με τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα πριν το deal με τους Άραβες.
Έχουμε επισημάνει ότι η τελική τιμή θα καθοριστεί στα 20,4 ή 20,5 ευρώ.

2)Το ζήτημα εισαγωγής του Μυτιληναίου στον FTSE 100 στο Λονδίνο θα ξεκαθαρίσει τέλη Απριλίου αναφέρει μια καλά ενημερωμένη πηγή.
Στα 33,8 ευρώ και με αποτίμηση 4,8 δισεκ. ευρώ η λογική λέει ότι θα πρέπει να αναμένονται καλύτερες χρηματιστηριακές συνθήκες…

3)Πληροφορούμαστε ότι ο Ελλάκτωρ θα δώσει ένα πολύ καλό μέρισμα με συνδυασμό επιστροφής κεφαλαίου.
Ωστόσο μετά την πώληση της διαχείρισης απορριμμάτων στην Motor Oil… ο Ελλάκτωρ ετοιμάζει deal… ίσως εξαγοράσει κάποια κατασκευαστική (υπόθεση εργασίας Avax) ή θα δραστηριοποιηθεί στις νέες τεχνολογίες…
Το συμπέρασμα ο Ελλάκτωρ ετοιμάζει τους επόμενους μήνες κάποιο μεγάλο deal..

4)Πληροφορούμαστε ότι ο όμιλος Κόκκαλη σχεδιάζει την πώληση της Intracom.
Δεν υπάρχει κάποιο σαφές ενδιαφέρον ή αγοραστής αλλά στις σκέψεις του βασικού μετόχου… υπάρχει αυτό το σενάριο η πώληση της intracom.

5)H Attica bank προετοιμάζεται για την τελική εισήγηση της DBRS για τα NPEs.
Εάν περάσουν όλα και τα 3 δισεκ. στον Ηρακλή τότε προκύπτει ζημία 550 εκατ που σημαίνει ότι η αύξηση κεφαλαίου θα είναι 350 με 400 εκατ ευρώ με το 51% να το εισφέρει η Thrivest και το 32% το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Π.χ. με ΑΜΚ 400 εκατ τα 200 εκατ θα τα εισφέρει η Thrivest και το 125-130 εκατ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.