Νέα Παγκόσμια Τάξη – Άξονας Ρωσίας – Β. Κορέας απέναντι στη Δύση – Στρατηγική συμφωνία υπέγραψαν Putin – Kim

Σε νέα εποχή περνούν οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην Πιονγκγιανγκ όπου και συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong un.
Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν τη Συνολική Στρατηγική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης, 
η οποία έρχεται να αντικαταστήσει τη Συνθήκη Φιλίας και Αμοιβαίας Βοήθειας του 1961, τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας Καλής Γειτονίας του 2000 καθώς και τις Διακηρύξεις της Μόσχας του 2000 και της Πιονγκγιάνγκ του 2001.Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, το νέο αυτό έγγραφο έρχεται ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών εξελίξεων τόσο στην περιοχή όσο και παγκοσμίως και οφείλεται στις αλλαγές που έχουν επέλθει στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας – Β. Κορέας.Όπως αναφέρεται, το έγγραφο αυτό είναι σύμφωνο με όλες τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, δεν έχει συγκρουσιακό χαρακτήρα και δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε χώρας και αποσκοπεί στη διασφάλιση μεγαλύτερης σταθερότητας στην περιοχή της βορειοανατολικής Ασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.