Και να βρεθεί ο δολοφόνος του «Dirty Harry», τίποτα δεν θα αλλάξει

Το λένε και σοβαρά. Ο ένας πίσω από τον άλλον και στα κανάλια. Ότι η αστυνομία έχει αμολυθεί στο ψάξιμο, να βρει, λέει, ποιος δολοφόνησε τον 35χρονο μποξέρ Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι. Που είχε ως μέντορα τον εκτελεσθέντα Μιχάλη Καπίρη, του επονομαζόμενου «Κεφάλα», που δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε καντίνα στη Μεταμόρφωση. Που προστάτευε μαγαζιά νυχτερινά σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Έτσι είναι. Αυτή η περιοχή, συγκεκριμένα απ΄ εδώ μέχρι εκεί είναι δική μου, λέει ο έτσι. Που σημαίνει θα παίξουμε τις κούκλες αν μπει κάποιος άλλος του συναφιού στα χωράφια μου.

Παλιά ιστορία, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Τότε, επί ΠΑΣΟΚ, μπήκαν τα όρια στο κτηματολογικό της νύχτας. Τότε οικοπεδοποιήθηκαν η Αθήνα, ο Πειραιάς και τα περίχωρα. Και άρχισαν να βρίσκουν δουλειά πυγμάχοι και παλαιστές, νυν και πρώην. Κι αυτή η προχθεσινή δολοφονία στημένη με καρτέρι είναι άλλοτε πυγμάχου. Η αστυνομία υποτίθεται, και όχι απλά υποτίθεται, αλλά πραγματικά ξέρει ποιοι είναι τα αφεντικά της νύχτας, και ποια είναι η ομάδα του καθενός. Αυτή είναι η δουλειά της. Αν δεν τα ξέρει αυτά τα στοιχειώδη, καλύτερα να κατεβάσει ρολά στο μαγαζί. Όπως έχει στο σημάδι η ΕΥΠ ποιους υποψιάζεται για κατασκόπους της Τουρκίας. Ο δολοφονηθείς ήταν ενεργός, όχι εν αποστρατεία. Περασμένος στα κατάστιχα. Μια απώλεια άνευ νοήματος στον κόσμο των μπράβων, διότι η νύχτα δεν έχει πρόβλημα να αντικαταστήσει τον μακαρίτη προσφάτως.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άντε και τον βρήκε τον πληρωμένο φονιά η αστυνομία. Και, μάλιστα, με τέτοια στοιχεία ικανά να του χρεωθεί η δολοφονία του «Dirty Harry». Και τι έγινε; Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Κανονικά και εκτός νόμου θα συνεχίζεται το πάρτη στη νύχτα. Η μαγκιά είναι να δράσει προληπτικά, που λένε, η πολιτεία και να καθαρίσει την μπουγάδα.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.