Ν. Κόουτς: Η πιο πλούσια γυναίκα στη Βρετανία κέρδισε το στοίχημα

H 53χρόνη Ντενίζ Κόουτς είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη Βρετανία.

Λαμβάνοντας 468,9 εκατ. στερλίνες ή 648 εκατ. δολάρια σε αμοιβή και μερίσματα, η Κόουτς κέρδισε σχεδόν τα διπλά σε σχέση με έναν χρόνο πριν ως συνδιευθύνουσα σύμβουλος της Bet365 Group, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών αθλητικών στοιχημάτων στον κόσμο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εντάσσεται στη λίστα του Bloomberg με τους 17 πλουσιότερους Βρετανούς πολίτες μαζί με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτή της Virgin Atlantic.

Η Bet365 Group διαχειρίζεται στοιχήματα 65 δισ δολαρίων, ετησίως. Και η Κόουτς την ίδρυσε προ 21ετίας.

Το περιοδικό Forbes υπολογίζει την καθαρή περιουσία της Κόουτς στα 6,5 δισ δολάρια, κερδίζοντας από την επιχείρηση που δημιούργησε πάνω από 1,5 δισ δολάρια κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Για το οικονομικό έτος που έληξε τέλη Μάρτιου του 2020, η Bet365 ανακοίνωσε έσοδα 2,8 δισ στερλινών, αντανακλώντας ετήσια πτώση 8% που αποδόθηκε στην πτώση των αθλητικών στοιχημάτων λόγω πανδημίας.

Σπουδάζοντας οικονομετρία από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, η Κόουτς εργάστηκε ως λογίστρια στην οικογενειακή επιχείρηση Provincial Racing στο Στόουκ ον Τρεντ στην ιστορική Κομητεία του Στάφορντσιρ, όπου συνέχισε να απασχολείται μετά την αποφοίτησή της.

Τον Ιανουάριο του 2000 αγόρασε το όνομα ιστοσελίδας Bet365.com και σήμερα την διαχειρίζεται μαζί με τον αδελφό της, Τζον Κόουτς. Καθήκοντα πρόεδρου έχει αναλάβει ο πατέρας της, Πήτερ Κόουτς.

Η Κόουτς έχει δεχτεί κριτική για τα μεγάλα πακέτα αποδοχών που εισπράττει από την Bet365, με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας, Βινσς Κέιμπλ επί κυβέρνησης Κάμερον να δηλώνει προ τριετίας πως «σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί μια τόσο μεγάλη αμοιβή, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από άτομα που παλεύουν να απεξαρτηθούν από τον τζόγο».

Τότε οι αποδοχές της Κόουτς είχαν φθάσει τα 279 εκατ. δολάρια όταν ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, είχε λάβει 12,8 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την casino.org.

Υπολογίζεται πως οι ετήσιες αποζημιώσεις της Κόουτς υπερβαίνουν κατά 20 φόρες και πάνω τις συνδρομές που κάνουν όλες οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών σε προγράμματα απεξάρτησης από τον τζόγο.

Η ίδια έχει δημιουργήσει το The Denise Coates Foundation, όπου έχει δωρίσει 85 εκατ. στερλίνες. Πέρσι παραχώρησε, επίσης, 10 εκατ. στερλίνες στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την προπέρσινη λίστα των Sunday Times με τους κορυφαίους Βρετανούς φορολογούμενους, η Ντενίζ Κόουτς μαζί με τον πατέρα της Πήτερ και τον αδελφό της Τζον φαίνεται να έχουν πληρώσει συνολικά 156 εκατ. στερλίνες σε φόρους.

-powergame.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.