Μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι μετοχές του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ξάνθης Ελληνό – Αυστραλού Βασίλη Πάπα – Η μήνυση για απάτη 200.000.000 ευρώ από την τράπεζα “Westpac”

Σε μεγάλες περιπέτειες φέρεται να μπαίνει ο ιστορικός σύλλογος της Ξάνθης.Ο Μπιλ Πάπας, που είχε εμπλακεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθης, βρίσκεται στο στόχαστρο της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση της Αρχής Ξεπλύματος δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες, για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος τουλάχιστον τριών διεθνών τραπεζών.

Εκτός από την περιουσία του, δεσμεύτηκαν και οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθης. Αυτή η εξέλιξη φέρνει σε αρκετά δύσκολη θέση τους Ακρίτες, καθώς, αν παραμείνει η δέσμευση μετοχών, δε θα μπορούν να καταθέσουν φάκελο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Δημοσιεύμα εφημερίδας  Αυστραλίας, την Παρασκευή (2/7), αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη, Μπιλ Πάπας, μηνύθηκε από την τράπεζα «Westpac», για απάτη 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δημοσίευματης «The Age and Sydney Morning Herald», αναφέρει:

«Η Westpac ανακάλυψε ”σημαντική πιθανή απάτη” που αφορούσε σε εταιρεία χρηματοδότησης, η οποία ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη της Σίδνεϊ Ολίμπικ και η οποία θα μπορούσε να κοστίσει 200 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, έχει εμπλακεί τουλάχιστον μία ακόμα τράπεζα.

Ο πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εδρεύει στο Σίδνεϊ έριξε μία βόμβα την Παρασκευή, αποκαλύπτοντας ότι έχει κινηθεί νομικά σε βάρος της Forum Finance μετά την αποκάλυψη της φερόμενης απάτης. Μία εταιρεία που ελέγχεται από τον Μπιλ Πάπας μηνύθηκε για απάτη ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρόλο που η Westpac κίνησε τη διαδικασία τη Δευτέρα, ακολούθησε η γαλλική Societe Generale άσκησε επίσης τα ένδικα μέσα, υποστηρίζοντας ότι και άλλοι χρηματοδότες ενδέχεται να έχουν πέσει θύματα της φερόμενης απάτης κατά την οποία δανείστηκαν χρήματα για εξοπλισμό γραφείων που δεν υπήρχαν.

Η Westpac δήλωσε ότι η πιθανή απάτη σχετίζεται με ένα χαρτοφυλάκιο μισθώσεων εξοπλισμού πελατών της που οργανώθηκαν από τη Forum Finance και παραπέφθηκαν στην τράπεζα της Westpac. Όπως ανέφερε η ίδια, παρείχε χρηματοδοτική μίσθωση σε πελάτες της για να αγοράσει εξοπλισμό από τη Forum Finance, όμως ανακάλυψε πιθανή απάτη, αφήνοντας τη εκτεθειμένη σε ζημιές περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας και άλλες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί σχετικά. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο εναντίον της Forum Finance και ως εναγόμενος εμφανίζεται ο μοναδικός διευθυντής της εταιρείας, Βασίλης Παπαδημητρίου».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.