Μπερνάρντ Αρνό: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει μια συμβουλή για όλους

Από την πλέον πρόσφατη κατάταξη του Αμερικάνικου Forbes, τον περασμένο Ιανουάριο, ο Bernard Arnault, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH), έγινε το πιο πλούσιο άτομο στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Elon Musk. Αυτή η αλλαγή συνέβη καθώς η Tesla αντιμετώπισε προκλήσεις στο χρηματιστήριο, σημειώνοντας σημαντική πτώση της τάξης του 13%, με αποτέλεσμα η καθαρή αξία της περιουσίας του Μusk να πέσει κατακόρυφα κατά 18 δις δολάρια.

Η ιστορία του Bernard Arnault είναι γεμάτη μαθήματα, άρα όχι μόνο επιτυχίες, αλλά και πολλές αντιξοότητες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δε δόθηκε στον Γάλλο “κροίσο” στο χέρι. Μια οικονομική αυτοκρατορία που συμπεριλαμβάνει τα μεγαλύτερα brands πολυτελείας του πλανήτη όπως Dior, Sephora, Tag Heuer, Louis Vuitton και Givenchy δε χτίστηκε μέσα σε μια μέρα. Απαιτήθηκαν πολλά χρόνια για να ξεπεράσει γίγαντες της υψηλής τεχνολογίας όπως ο Jeff Bezos και ο Elon Musk.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Bernard Arnault εργάστηκε σκληρά, υιοθέτησε καλές συνήθειες και φυσικά πειθαρχία, έμαθε από τα λάθη του και καθιέρωσε τους κανόνες που τον βοηθούν να προχωρήσει μπροστά και να διατηρήσει την επιτυχία του. Ο Γάλλος κροίσος έχει ισχυριστεί ότι είναι απαραίτητο να αναπτύξει κάποιος τη δημιουργικότητα και την υπομονή, τα δύο πολύτιμα όπλα στον δρόμο για την επιτυχία. Κι αυτό γιατί για την επίλυση προβλημάτων χρειάζεται επινοητικότητα, που είναι κομμάτι της δημιουργικής σκέψης, αλλά και υπομονή και επιμονή. Αυτά κάνουν τη διαφορά, γιατί αφού αυτός που τα διαθέτει κερδίζει την “κούρσα”. Σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση του ανδρικού περιοδικού GQ, o Bernard Arnault σε συνέντευξή του, αποκάλυψε μια βασική συμβουλή που πιστεύει ότι όλοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους προκειμένου να αναβαθμίσουν τα έργα τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.