Στην Πάτρα η κουβέντα έχει ανάψει.
Η απόφαση της ΕΟΚ να δώσει τη wild card της Elite League στην Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου και να αφήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτός τον Απόλλωνα Πατρών, δεν πέρασε απαρατήρητη.
Και πώς να περάσει;
Εδώ δεν μιλάμε απλώς για μια ομάδα που διεκδικούσε μια θέση. Μιλάμε για τον Απόλλωνα Πατρών. Ένα ιστορικό σωματείο, με κόσμο, διαδρομή και βαρύ όνομα στο ελληνικό μπάσκετ.
Απέναντί του, η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου.
Μια ομάδα φιλόδοξη, ναι. Μια ομάδα που έχει δικαίωμα να ονειρεύεται, επίσης ναι. Αλλά για το ευρύ μπασκετικό κοινό, μια ομάδα που τώρα τη μαθαίνουν οι περισσότεροι.
Γι’ αυτό και στην Πάτρα υπάρχει μουρμούρα.
Γιατί την απόφαση την πήρε η ΕΟΚ του Βαγγέλη Λιόλιου. Ενός ανθρώπου που δεν είναι ξένος για την πόλη. Είναι Πατρινός. Ένα «δικό τους παιδί», όπως λένε πολλοί.
Και αρκετοί περίμεναν πως ο Πατρινός πρόεδρος της ΕΟΚ θα έβλεπε διαφορετικά την περίπτωση του Απόλλωνα. Όχι χαριστικά. Όχι επειδή έπρεπε να κάνει ρουσφέτι. Αλλά επειδή ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει Απόλλων για την Πάτρα.
Αντί γι’ αυτό, ήρθε μια δεύτερη «πόρτα».
Η wild card πήγε στην Κρήτη. Στην Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου. Και ο Απόλλων έμεινε ξανά απέξω.
Η ΕΟΚ μπορεί να μιλά για κριτήρια, επιτροπές και διαδικασίες. Όμως στην Πάτρα η συζήτηση είναι διαφορετική.
Εκεί το βλέπουν αλλιώς.
Λένε πως όταν ένας ιστορικός σύλλογος της πόλης ζητά μια ευκαιρία, και απέναντι βρίσκεται ένας Πατρινός που κρατά το τιμόνι της Ομοσπονδίας, τότε η απόφαση αποκτά και άλλο βάρος.
Και στην Πάτρα θυμούνται.
Θυμούνται ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος πριν από αρκετά χρόνια είχε χτυπήσει την πόρτα του Απόλλωνα. Η ιστορία δεν προχώρησε ποτέ. Οι δρόμοι των δύο πλευρών δεν συναντήθηκαν.
Κάποιοι μάλιστα λένε πως εκείνο το «όχι» αποτέλεσε και το μεγαλύτερο κίνητρο για να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Να δημιουργήσει τον Προμηθέα. Να χτίσει από το μηδέν ένα δικό του μπασκετικό project, που έφτασε μέχρι την κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.
Γι’ αυτό και η σημερινή απόφαση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Γιατί απέναντι στον Απόλλωνα δεν βρίσκεται ένας ξένος παράγοντας.
Βρίσκεται ένας Πατρινός.
Ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι τι σημαίνει ο ιστορικός σύλλογος για την πόλη.
Και αυτή είναι η λεπτομέρεια που κάνει όλη την ιστορία ακόμη πιο βαριά.
TSIPAS BLOG – ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

