Μίσησε υπεύθυνα

Το ξέσκισμα από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος”, γίνεται με μαεστρικό τρόπο.

Χτες, το Mega παρουσίασε “ρεπορτάζ” με φωτογραφία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου να παίζει φρουτάκια.

Ένοχος! Δίκη στα ΜΜΕ και δημόσια διαπόμπευση. Τι κι αν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δηλώνει πως, αν και εφόσον του απαγγελθούν κατηγορίες, θα καταπέσουν;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ποια μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο σάπιος είναι ένας άνθρωπος που ταΐζει ανθρώπους, από μια φωτογραφία που τον δείχνει να παίζει φρουτάκια;

Μα καλά, τα κανάλια και όλα τα ΜΜΕ των ολιγαρχών δεν είναι που διαφημίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον τζόγο;

Όλη μέρα και όλη νύχτα, “Παίξε υπεύθυνα”. Να και η ατομική ευθύνη.

Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να υπήρχαν τόσες διαφημίσεις και τόσες χορηγίες από εταιρείες στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Ο εθισμός στο τζόγο διαφημίζεται. Και τα κέντρα απεξάρτησης από τον τζόγο περιμένουν τους εθισμένους στον τζόγο.

Σύντομα και η Ελλάδα θα αποκτήσει επίσημο χορηγό μια στοιχηματική εταιρεία. Δεν θα λέγεται Ελλάδα πια, θα λέγεται “Stoixibet Ελλάδα”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ο συνολικός κύκλος εργασιών των τυχερών παιχνιδιών για το 2023 στην Ελλάδα, ξεπέρασε τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, ο τζόγος φέρνει φτώχεια και πείνα, οπότε οι στοιχηματικές εταιρείες ταΐζουν όσους ξεπαραδιάστηκαν και τους προσφέρουν “γεύματα αγάπης”, μαζί με την κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”, όπως βλέπουμε και στις κάτωθι φωτογραφίες:

Ο τεράστιος τζόγος, όπως μάθαιναν τουλάχιστον κάποτε οι πρωτοετείς φοιτητές των πανεπιστημιακών οικονομικών σχολών, είναι ένδειξη τριτοκοσμικής χώρας.

Ναι, αλλά με τι χρήματα έπαιζε φρουτάκια ο Πολυχρονόπουλος; Με δικά του ή με χρήματα που του είχαν δοθεί από πολίτες για την κοινωνική κουζίνα;

Δεν ξέρω αλλά να κάνω μια ερώτηση:

Οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν σε ΜΜΕ που οι ιδιοκτήτες τους είναι λαθρέμποροι καυσίμων ή έμποροι ναρκωτικών -για να πω δυο εντελώς υποθετικά σενάρια- με τι χρήματα πληρώνονται κάθε μήνα; Με χρήματα από λαθρεμπόριο και ναρκεμπόριο;

Ναι, με τέτοια χρήματα πληρώνονται. Αλλά είναι νόμιμοι και αυτοί και τα αφεντικά τους.

Οπότε, ξεσκίστε τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. Γιατί ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν είναι ένας τέλειος, αδέκαστος και ακέραιος άνθρωπος, όπως είναι οι δημοσιογράφοι, τα αφεντικά τους και όλοι εμείς.

Εν τω μεταξύ, οι κύριες ειδήσεις στα ΜΜΕ των ολιγαρχών είναι το αν έπαιζε φρουτάκια ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, αν είχε κοπεί απόδειξη για το νυφικό μιας τηλεπερσόνας που παντρεύτηκε και φόνοι. Πολλοί φόνοι. Αν δεν έχεις διαβάσει τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για να διαπιστώσεις πως οι φόνοι τα τελευταία χρόνια είναι λιγότεροι από τους φόνους που γίνονταν δέκα χρόνια πριν, έχεις την εντύπωση πως θα βγεις στο δρόμο και θα δεις ανθρώπους να σκοτώνονται και να ξεκοιλιάζουν ο ένας τον άλλον.

Φυσικά, όλα αυτά φουσκώνονται έντεχνα από τα ΜΜΕ, για να περνά απαρατήρητη η εξεταστική στη Βουλή για τα Τέμπη, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι μίζες για τα εξοπλιστικά, η ακρίβεια, η διαλυμένη δημόσια Υγεία, η διαλυμένη Δημόσια Παιδεία, η απουσία του κράτους δικαίου, οι καταδίκες της Ελλάδας από ευρωπαϊκά δικαστήρια, η Μαφία που αλωνίζει, και οτιδήποτε άλλο θυμίζει στους πολίτες πως πολιτικοί και ολιγάρχες κάνουν πάρτι στη μάσα, τους έχουν ξεσκίσει τη ζωή και έχουν ευθύνες.

Βέβαια, γνωρίζουν πως απευθύνονται σε ηλίθιους. Και φροντίζουμε καθημερινά να τους υπενθυμίζουμε πόσο ηλίθιοι είμαστε.

Επίσης, το σύστημα ξέρει πόσο μισεί ο ένας Έλληνας τον άλλο Έλληνα.

Είναι ανεξήγητη αυτή η χαιρεκακία που νιώθουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, όταν αποκαλύπτεται μια ρωγμή ή ένα ελάττωμα -αληθινά ή ψεύτικα, δεν έχει σημασία- σε έναν άλλον άνθρωπο.

Λατρεύουν οι άνθρωποι να βλέπουν ανθρώπους να πέφτουν.

Προφανώς, σκέφτονται “δεν είμαι μόνο εγώ σκατάς, είναι κι αυτός σκατάς”. Γιατί, οι άλλοι είναι καλύτεροι;

Μίσησε υπεύθυνα.

Αλλά ο καθρέφτης κάπου θα σε πετύχει. Και θα σε κοιτάξει υπεύθυνα.

(Τις σκέψεις μου για τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη -που είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσεις πια μεταξύ τους- και για το ότι τα κράτη είναι υποχρεωμένα να ταΐζουν όλους τους κατοίκους τους και να μην είναι το καθημερινό φαγητό του κάθε πολίτη θέμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλληλεγγύης και “καλοσύνης”, τις έχω γράψει στο κείμενο “Ο Άλλος Άνθρωπος”.)

Από: pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.