Μήνυμα σοκ Putin: Ετοιμοπόλεμα τα πυρηνικά μας όπλα – Θα νικήσουμε το ΝΑΤΟ στο έδαφος του – Η Δύση θέλει να μας διαλύσει

Ανοησίες της Δύσης ότι θα επιτεθούμε στην Ευρώπη – Οι ΗΠΑ θέλουν τη «στρατηγική ήττα» μας στο πεδίο της μάχης τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος..

Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin κατά την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας (πρόκειται για τα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου), στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στη Δύση ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron ότι δεν αποκλείεται η ανάπτυξη ΝΑΤΟικών χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και ότι η Ρωσία διαθέτει όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Δύση.
Όπως είπε, τα πυραυλικά συστήματα Kinzhal και Zircon έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε μάχες ενώ οι μονάδες διηπειρωτικών πυραύλων Avangard και άλλες καινοτομίες της αμυντικής βιομηχανίας βρίσκονται σε μάχιμη υπηρεσία.
«Αυτά τα όπλα έχουν επιβεβαιώσει τα χαρακτηριστικά τους» τόνισε ο Putin, αναφέροντας πως η Ρωσία θα αντεπιτεθεί και θα νικήσει το ΝΑΤΟ στο έδαφος του απέναντι στις απειλές επέκτασης του, η οποία όπως είπε, θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο.

Η Δύση θέλει να μας καταστρέψει

«Η Δύση με τις τόσο αποικιοκρατικές της τάσεις προσπαθεί όχι μόνο να περιορίσει την ανάπτυξή μας, αλλά σκοπεύει να μας καταστρέψει και να χρησιμοποιήσει τον χώρο μας προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους, οι οποίοι περιλαμβάνουν και την Ουκρανία.
Είναι απολύτως αποφασισμένοι να μας διχάσουν και να μας αποδυναμώσουν…
Οι πολίτες της Ρωσίας θα υπερασπιστούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μόνο από εσάς εξαρτάται ο δρόμος μας για το μέλλον» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ετοιμάζουν επίθεση

«Ετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας, και χρησιμοποιούν τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές δυνάμεις για να το κάνουν.
Αλλά θυμόμαστε τη μοίρα όσων προσπάθησαν να εισβάλουν στην επικράτειά μας.
Και φυσικά η μοίρα τους θα είναι πολύ πιο τραγική…
Πρέπει να καταλάβουν ότι και εμείς έχουμε όπλα.
Όπλα που μπορούν να τους νικήσουν στην επικράτειά τους και φυσικά όλο αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γιατί θα μπορούσε στην πραγματικότητα να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή της ανθρωπότητας.
Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;
Αυτοί είναι άνθρωποι που δεν έχουν βιώσει οδυνηρές εμπειρίες.
Το έχουν ξεχάσει, αλλά το κάναμε στους πολέμους στον Καύκασο και τώρα στη σύγκρουση στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Putin.

Ανοησίες: Δεν πρόκειται να επιτεθούμε στην Ευρώπη

Στο πλαίσιο αυτό ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε πως είναι ανοησίες τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ευρώπη.
«Η Δύση προκάλεσε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές του κόσμου και συνεχίζει να λέει ψέματα.
Τώρα, λένε ότι η Ρωσία φέρεται να σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη.
Εσείς και εγώ καταλαβαίνουμε ότι λένε ανοησίες» υποστήριξε ο Putin.

Ενισχύουμε το στρατό στα σύνορα με Φινλανδία, Σουηδία

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα προχωρήσει σε σημαντική ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνάμεων στα δυτικά σύνορα της, ιδιαίτερα μετά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

5_80.jpg

Τεράστια εμπειρία μάχης

Όπως είπε, ο ρωσικός στρατός απέκτησε τεράστια εμπειρία μάχης κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Ένας ολόκληρος γαλαξίας διοικητών έχει μεγαλώσει, εκτελώντας τα καθήκοντά τους με ικανοποίηση.
Βλέπουμε πού έχουμε προβλήματα, καταλαβαίνουμε τι πρέπει να γίνει, αυτή η δουλειά είναι σε εξέλιξη» ανέφερε ο Putin, τονίζοντας πως οι μαχητικές δυνατότητες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν πολλαπλασιαστεί.

Προελαύνουμε στην Ουκρανία

«Προς όλες τις κατευθύνσεις, τα στρατεύματα προελαύνουν με αυτοπεποίθηση και απελευθερώνουν εδάφη.
Η Ρωσία δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να εξαλείψουμε τον ναζισμό και να προστατεύσουμε την κυριαρχία των πολιτών μας» είπε ο Putin.

Οι ΗΠΑ θέλουν τη στρατηγική ήττα μας

Όσον αφορά τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Putin υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον λαμβάνει ανοιχτά εχθρικές ενέργειες, επιδιώκοντας να επιφέρει τη «στρατηγική ήττα» της Μόσχας στο πεδίο της μάχης.
Όπως είπε οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρασύρουν τη Ρωσία σε μια κούρσα εξοπλισμών, κάτι που ήδη έχει γίνει στο παρελθόν.
«Ωστόσο, το καθήκον της Μόσχας είναι να αναπτύξει την αμυντική βιομηχανία με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπτύξει το επιστημονικό και τεχνολογικό δυναμικό της χώρας. Είναι απαραίτητο να κατανεμηθούν οι πόροι όσο το δυνατόν πιο ορθολογικά» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Διέλυσαν το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας

«Οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους οδήγησαν στην διάλυση του ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας.
Πρέπει να εργαστούμε για ένα νέο περίγραμμα ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας για την Ευρασία.
Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με όλους όσους ενδιαφέρονται για αυτό.
Χωρίς μια κυρίαρχη, ισχυρή Ρωσία, καμία μόνιμη παγκόσμια τάξη δεν είναι δυνατή» επισήμανε ο Putin, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία θα συνεργαστεί με φιλικά κράτη για την ανάπτυξη μιας αλληλεπίδρασης στη βάση της ισότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως νέοι οργανισμοί, όπως οι BRICS κερδίζουν το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων κρατών ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό για τη Ρωσία να ενισχύσει τις σχέσεις της με τα αραβικά κράτη και τα κράτη της Λατινικής Αμερικής.

4_152.jpg

Η Δύση δεν υπολόγισε τον ρωσικό λαό

«Αντί για τη Ρωσία, η Δύση χρειάζεται έναν χώρο που ξεθωριάζει, που πεθαίνει.
Αυτό συνέβη σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.
Ωστόσο, η Δύση δεν υπολόγισε σωστά όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την αποφασιστικότητα του ρωσικού λαού.
Εκπρόσωποι διαφορετικών εθνοτήτων, πολιτισμών και θρησκειών έχουν αποδείξει στην πράξη ότι η ενότητα του λαού μας είναι μια κολοσσιαία δύναμη που κατακτά τα πάντα» υπογράμμισε ο Putin, τονίζοντας ότι εμείς θα καθορίσουμε το δρόμο μας και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα βάσει της κοσμοθεωρίας μας.
«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.
Έτσι, η Ρωσία κατάφερε να αποκρούσει την απειλή μιας παγκόσμιας επιδημίας, αλλά και να δείξει ιδιότητες όπως η αλληλεγγύη και η υποστήριξη.
Κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο Donbass, αυτές οι ιδιότητες εκδηλώθηκαν σε ιδιαίτερο βαθμό» τόνισε ο Putin, αναφέροντας πως η ρωσική οικονομία έχει επιδείξει ευελιξία και ανθεκτικότητα.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, οι ρωσικές επιχειρήσεις έχουν στείλει δισεκατομμύρια ρούβλια για να υποστηρίξουν τους μαχητές στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι θα αναπτυχθούν περαιτέρω οι θεσμοί της Δημοκρατίας στη Ρωσία και ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Αύξηση μισθών

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του Ρώσου προέδρου εστίασε σε κοινωνικά θέματα, στην τεχνολογία και στην οικονομία δεδομένου ότι σε δύο εβδομάδες από σήμερα είναι προγραμματισμένες οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.
Όπως είπε, ο κατώτατος μισθός στη Ρωσία έχει αυξηθεί κατά 1,5 φορά από το 2020 και προβλέπεται να διπλασιαστεί έως το 2030, επισήμανε πως είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα, αναγνώρισε πως είναι οξύ το πρόβλημα της φτώχειας στη Ρωσία, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο ρωσικός πληθυσμός αυξάνεται και υπογράμμισε πως από το 2023 έχει καθιερωθεί ένα ενιαίο μηνιαίο επίδομα για τις οικογένειες με χαμηλά εισόδηματα.
Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στην επιστήμη από ιδιωτικές επιχειρήσεις, υποστήριξε πως η Ρωσία πρέπει να αρχίσει νέα παγκόσμια project στους τομείς υψηλής τεχνολογίας και να αναπτύξει τη δική της παραγωγή εξαρτημάτων, επισημαίνοντας πως «πρέπει να παράγουμε μόνοι μας φάρμακα, μηχανήματα και άλλα προϊόντα».

Πρώτη η Ρωσία στους G7 σε ανάπτυξη

Ο Putin υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι μπροστά από όλα τα κράτη της G7 όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη το 2023.
«Πέρυσι, η ρωσική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό υψηλότερο από τον παγκόσμιο.
Όσον αφορά αυτόν τον δείκτη, ήμασταν μπροστά όχι μόνο από τις κορυφαίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από όλα τα κράτη της λεγόμενης G7» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.